ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Oι ΗΠΑ έχουν σκοτώσει επί Ομπάμα τα δύο τρίτα των ηγετών της Αλ Κάϊντα”

“Oι ΗΠΑ έχουν σκοτώσει επί Ομπάμα τα δύο τρίτα των ηγετών της Αλ Κάϊντα”

Περισσότερους από 20, από τους περίπου 30 κορυφαίους ηγέτες της Αλ Κάιντα, στο Αφγανιστάν και Πακιστάν, έχουν εξολοθρεύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες από την ημέρα που ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε πρόεδρος, σύμφωνα με αξιωματούχοτων υπηρεσιών ασφαλείας την Τρίτη.

«Έχουμε απομακρύνει περισσότερους από 20 εκ των 30 κορυφαίων της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών», δήλωσε ο Μπέντζαμιν.

Ο Ντάνιελ Μπέντζαμιν, επικεφαλής του γραφείου αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ότι όταν ο Ομπάμα ανέλαβε τα καθήκοντά του, η κεντρική οργάνωση της Αλ Κάιντα, με επικεφαλής τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν μια «τρομερά επικίνδυνη οργάνωση».

Αντίθετα, στα τέλη του 2012, ο πυρήνας της Αλ Κάιντα «έχει υποβαθμιστεί σοβαρά», αν μη τι άλλο μετά από την επιδρομή των αμερικανών κομάντο, στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011, σημείωσε ο Μπέντζαμιν σε μια συνεδρίαση του Brookings Institution’s Saban Center, για την πολιτική στη Μέση Ανατολή.

«Με λίγα λόγια, ο πυρήνας της Αλ Κάιντα είναι στην πορεία για να νικηθεί. Οι δύο πιο επικίνδυνες θυγατρικές ομάδες της, ενώ εξακολουθούν να είναι σοβαρές απειλές, έχουν υποστεί τις χειρότερες απώλειές τους εδώ και χρόνια» είπε ακόμη ο Μπέντζαμιν, αναφερόμενος σε ομάδες στην Υεμένη και τη Σομαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.