ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μ. Αμπάς: έκκληση στον ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τη Συρία

Μ. Αμπάς: έκκληση στον ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τη Συρία

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να επιτρέψουν στους παλαιστίνιους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία να επιστρέψουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς “ζήτησε σήμερα από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και από τη διεθνή κοινότητα να επιτρέψουν στο λαό μας στη Συρία να επιστρέψει στα παλαιστινιακά εδάφη, λόγω της έκθεσης των παλαιστινιακών καταυλισμών στις αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία”, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Αμπάς “επανέλαβε την παλαιστινιακή θέση της μη ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών”.

Την έκκληση αυτή απευθύνει ο Αμπάς μετά την έξοδο, κυρίως προς το Λίβανο, χιλιάδων παλαιστινίων προσφύγων από τον καταυλισμό Γιαρμούκ νοτίως της Δαμασκού, στον οποίο φιλοξενούνται 150.000 άτομα και τον οποίο βομβάρδισαν χθες και προχθές συριακά πολεμικά αεροσκάφη.

Εκπρόσωπος της λιβανικής Γενικής Ασφάλειας δήλωσε ότι πάνω από 2.000 παλαιστίνιοι πρόσφυγες του Γιαρμούκ έχουν φθάσει από το Σάββατο στο Λίβανο και ότι λόγω της κατάστασης αυτής χορηγείται βίζα τριών μηνών αντί της μιάς εβδομάδας, όπως συνέβαινε ως τώρα. Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι περίπου 60 οικογένειες διέσχισαν το πρωί τα συνορα προς το Λίβανο.

Στη Συρία ζουν περίπου 490.000 Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με ακτιβιστές ένα μέρος των μελών των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-΄Ασαντ, ενώ κάποια άλλα μέλη έχουν προσχωρήσει στις τάξεις των ανταρτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.