ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Ισραήλ αρνείται ότι μαχητικά του αεροσκάφη «κρύφτηκαν» πίσω από το ρωσικό Il-20

Το Ισραήλ αρνείται ότι μαχητικά του αεροσκάφη «κρύφτηκαν» πίσω από το ρωσικό Il-20

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό Il -20 (που κατερρίφθη) ως ασπίδα για να κρυφτούν από τα πυρά της αεροπορικής άμυνας της Συρίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε την Κυριακή τη δική του έκθεση σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τη Συρία, πριν από μία εβδομάδα, λέγοντας ότι η ευθύνη για την καταστροφή ήταν «εξ ολοκλήρου της ισραηλινής αεροπορίας».

«Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη είδαν το ρωσικό Ilyshin- 20 και το χρησιμοποίησαν ως ασπίδα στους [συριακούς[ αντιαεροπορικούς πυραύλους, ενώ πραγματοποιούσαν ελιγμούς στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, επισημαίνουν ότι η ισραηλινή αεροπορία δεν κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε αεροσκάφος και τα ισραηλινά αεροσκάφη βρίσκονται σε εξέλιξη επίθεσης κατά στόχων στη Συρία.

Κατηγορεί, μάλιστα, τη Συρία ότι χρησιμοποιεί ανεύθυνα τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας.

«Όπως είδαμε από αυτό το περιστατικό, η χρήση προηγμένων όπλων από ανεύθυνες οντότητες, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιοχή και μπορεί να βλάψει σοβαρά τις δυνάμεις που λειτουργούν στην περιοχή.

»Το Ισραήλ χαιρετίζει τον συντονισμό μεταξύ του ισραηλινού και του ρωσικού στρατού στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η εταιρική σχέση έχει αποδείξει «την αξία της πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και η συνέχιση του συντονισμού είναι προς το κοινό συμφέρον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.