ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

To κινεζικό Ζ-10 Ε θα είναι ο νέος ανταγωνιστής του αμερικανικού AH-64 Apache

To κινεζικό Ζ-10 Ε θα είναι ο νέος ανταγωνιστής του αμερικανικού AH-64 Apache

Το κινεζικό Z-10 φέρεται πως είναι ένα πολύ αποδοτικό και αποτελεσματικό ελικόπτερο όσον αφορά το κόστος αγοράς του και γι’αυτό τον λόγο έχει πολλές δυνατότητες να εξαχθεί στην παγκόσμια αγορά.

Κατασκευάζεται από την Aviation Industry Corporation της Κίνας (CAIC).

Το Z-10ME είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Z-10 που χρησιμοποιείται από τον Στρατό και την Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού

Θα εγκατασταθεί ένας νέος κινητήρας που μπορεί να αυξήσει τη μέγιστη ισχύ του κοπτήρα από 935 κιλοβάτ σε 1.200 κιλοβάτ.

Το Z-10ME έχει επίσης βελτιωμένη κινητικότητα, προστασία και δύναμη πυρός

Τα ελικόπτερα μεσαίας επίθεσης Z-10 μπορούν να προσαρμοστούν στην έρημο και τη θάλασσα, δήλωσε ο Σονγ Ζιόνγκπινγκ στην εφημερίδα Global Times την Πέμπτη, ενώ μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

“Πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νότιας Αμερικής χρειάζονται ελικόπτερα μεσαίας επίθεσης φθηνότερα από τα αμερικανικά κατασκευασμένα AH-64 Apache αλλά με επαρκή δύναμη πυρός”, δήλωσε ο Σόνγκ.

Ο στρατιωτικός αναλυτής αναφερόταν στο Z-10 ως μια οικονομική και ταυτόχρονα αποδοτική επιλογή, πάνω στην οποία η Κίνα απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. “Ως εκ τούτου, η Κίνα μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική εξυπηρέτηση μετά την πώληση και ακόμη να δεχόμαστε δάνεια και κάποια μεταφορά τεχνολογίας”, προσέθεσε.

Το Z-10ME μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στο αεροδρόμιο Zhuhai Air Show που θα διεξαχθεί στην επαρχία Guangdong της Κίνας τον Νοέμβριο. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός είχε το Z-10 για περίπου μια δεκαετία και ήταν εκτίμησαν πως ήταν καιρός να εξαχθεί στην παγκόσμια αγορά.

Πιθανοί αγοραστές είναι το Πακιστάν, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dV0aU3aFwks

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.