ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μαθήτριες ξυλοκοπήθηκαν με ραβδιά επειδή διαμαρτυρήθηκαν στις παρενοχλήσεις των αγοριών

Μαθήτριες ξυλοκοπήθηκαν με ραβδιά επειδή διαμαρτυρήθηκαν στις παρενοχλήσεις των αγοριών

Η Ινδία είναι μια χώρα με υψηλό κίνδυνο για σεξουαλική βία, όμως αυτό που έγινε στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, δεν το χωράει ανθρώπου νους.

Συνολικά 34 μαθήτριες στην Ινδία κατέληξαν στο νοσοκομείο, έπειτα από άγρια επίθεση με ραβδιά, που δέχθηκαν από αγόρια, τα οποία μάλιστα συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Τα κορίτσια, 12 έως 16 ετών, «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για σεξουαλική παρενόχληση και κάποιοι συμμαθητές τους έσπευσαν να τις τιμωρήσουν. Η αστυνομία συνέλαβε έξι αγόρια και μία γυναίκα, για την επίθεση που έγινε έξω από οικοτροφείο θηλέων, στην πολιτεία Μπιχάρ.

Οι μαθήτριες γυμνάζονταν σε γήπεδο, το βράδυ του Σαββάτου, όταν μία ομάδα αγοριών άρχισε να τις παρενοχλεί. Εκείνες διαμαρτυρήθηκαν και τα αγόρια αποχώρησαν. Ομως, 20 λεπτά αργότερα επέστρεψαν, με ραβδιά από μπαμπού και σιδερένιες ράβδους, ενώ κάποια από αυτά συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

«Μας έπιασαν από τις αλογοουρές και μας έσυραν, μας επιτέθηκαν με τα ραβδιά, μας κλωτσούσαν και μας έριχναν μπουνιές», δήλωσε η Γκούντια, ένα από τα κορίτσια. «Δεν είχαμε τίποτα να προστατευτούμε. Είδα πολλές φίλες μου πεσμένες στο έδαφος, να κλαίνε από τον πόνο», συμπλήρωσε.

Η Γκούντια δήλωσε ότι τα αγόρια έγιναν έξαλλα επειδή «διαμαρτυρηθήκαμε γιατί μας παρενοχλούσαν σεξουαλικά. Πάντα μας πειράζουν και λένε βρώμικες λέξεις», συμπλήρωσε. Μάλιστα, μαζί με κάποια άλλα κορίτσια προσπάθησαν να καταγγείλουν την παρενόχληση στις τοπικές αρχές, αλλά δεν τις πήραν σοβαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μαθήτριες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στο σχολείο τους, αλλά πλέον πολλές φοβούνται ότι θα υπάρξουν κι άλλα βίαια περιστατικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.