Διπλωμάτης του Μονακό έκανε συμβόλαιο θανάτου για τη δισεκατομμυριούχο πεθερά του!

Διπλωμάτης του Μονακό έκανε συμβόλαιο θανάτου για τη δισεκατομμυριούχο πεθερά του!

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από το δολοφονικό χτύπημα εναντίον της Ελεν Πάστορ και του οδηγού της, αλλά τελικά ο άνθρωπος που υποπτευόταν από την αρχή η αστυνομία, ομολόγησε: ο γαμπρός του θύματος τα είχε σχεδιάσει όλα για να βγάλει από τη μέση την πάμπλουτη πεθερά του.

Ο Βόισιετς Γιανόφσκι, έπειτα από τις δύο πρώτες εβδομάδες της δίκης «έσπασε» και ομολόγησε ότι είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία, παρότι επί χρόνια το αρνούνταν.

Ο 69χρονος ήταν επίτιμος πρέσβης της Πολωνίας στο Μονακό όταν δολοφονήθηκαν η 77χρονη δισεκατομμυριούχος και ο οδηγός της, από δύο εκτελεστές, στη Νίκαια στις 6 Μαΐου 2014. Αρχικά παραδέχθηκε ότι ενορχήστρωσε το χτύπημα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του, υποστηρίζοντας ότι επειδή δεν ήξερε καλά γαλλικά δεν είχε καταλάβει τις ερωτήσεις των αστυνομικών στην ανάκριση.

Ομως, την Τρίτη ο δικηγόρος του σόκαρε το δικαστήριο, όταν είπε ότι ο πελάτης του «είναι ένοχος για την εντολή δολοφονίας της Ελεν Πάστορ». «Αυτές οι λέξεις που θέλατε να ακούσετε από εκείνον, βγαίνουν από το δικό μου στόμα. Προσπάθησε να τις πει, ήθελε να τις πει, αλλά δεν μπορούσε», είπε ο Ερικ Ντιπόν- Μορέτι, ενώ δίπλα του ο Γιανόφσκι έκλαιγε.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ενώπιον δικαστηρίου ότι ο Γιανόφσκι προσπαθούσε να προστατεύσει τη σύζυγό του, Σίλβια Ρατκόφσκι, από τη μητέρα της, η οποία της έκανε τη ζωή βασανιστήριο. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν έδωσε εντολή στους εκτελεστές να σκοτώσουν και τον οδηγό.

Ομως, ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε από την κατάθεση του πρώην προσωπικού γυμναστή του Γιανόφσκι, ο οποίος είναι επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Ο Πασκάλ Νταουριάκ υποστηρίζει ότι ο Πολωνός του έδωσε εντολή να βρει δύο εκτελεστές, να τους βάλει να σκοτώσουν και τον οδηγό και να κλέψουν το πορτοφόλι της Πάστορ, προκειμένου να το κάνουν να μοιάζει με ληστεία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον γυμναστή, ο Γιανόφσκι του είχε μιλήσει για το σχέδιο να δολοφονήσει την πεθερά του το 2012 και μετά ξανά το 2013, όταν η υγεία της συζύγου του- που είχε βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο- χειροτέρεψε. «Πρέπει να ξεφορτωθούμε αυτή τη γριά. Θα με βοηθήσεις;», φέρεται να του είχε πει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δολοφονία της 77χρονης είχε σοκάρει το Μονακό, όπου η οικογένεια της Πάστορ είχε τεράστια περιουσία σε ακίνητα- περίπου 4.000 διαμερίσματα- αξίας περίπου 12 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.