Κριμαία: Στους 18 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Κριμαία: Στους 18 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν το κίνητρο για τη φονική επίθεση σε ένα κολέγιο στην κριμαϊκή πόλη Κερτς.

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε κολέγιο στην Κριμαία και δεκάδες τραυματίστηκαν από τους οποίους 37 νοσηλεύονται, όταν τουλάχιστον ένας δράστης της επίθεσης πυροδότησε μια βόμβα στην καφετέρια και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του στο κτίριο, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ύποπτος για την επίθεση στο κολέγιο της κριμαϊκής πόλης Κερτς αυτοπυροβολήθηκε και το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο κολέγιο, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση ήταν μια «μαζική δολοφονία» που δε σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.