Αποκάλυψη για τη δολοφονία Κασόγκι: Γιατί οι Σαουδάραβες του έκλεισαν το στόμα – Ποιο το μυστικό που γνώριζε

Αποκάλυψη για τη δολοφονία Κασόγκι: Γιατί οι Σαουδάραβες του έκλεισαν το στόμα – Ποιο το μυστικό που γνώριζε

Η μακάβρια δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και πάμπολλα ερωτηματικά. Ποιος ήταν ο λόγος που δολοφονήθηκε και μάλιστα με τόσο φρικτό τρόπο; Τι γνώριζε και αν γνώριζε κάτι τόσο σημαντικό ώστε να κινδυνεύει η ζωή του, γιατί πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας; Μήπως ήθελε να διαπραγματευτεί ή μήπως αυτό που ήξερε ήταν τόσο σοβαρό που ήξερε ότι όπου και να πάει δεν θα γλιτώσει;

Τη δική του πτυχή για τη δολοφονία του και τα ερωτηματικά που εγείρονται δίνει ο γνωστός Ιρλανδός δημοσιογράφος, Finian Cunningham.

Συγκεκριμένα, «στο πιο κάτω άρθρο του, προβάλλει μια πτυχή του σκοτεινού μυστηρίου της εξαφάνισης του Σαουδάραβα σχολιογράφου της Ουάσιγκτον Ποστ, στο Σαουδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για μιαν πτυχή που άπτεται ενός άλλου ιστορικού σκοτεινού μυστηρίου, της πτώσης των Δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη από τη σύγκρουση των αεροπλάνων. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες εκατοντάδων Αμερικανών επιστημόνων και κάποιες μαρτυρίες πυροσβεστών δεν ήταν η πραγματική αιτία κατάρρευσης.

Η μακάβρια υπόθεση του αγνοουμένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εγείρει το ερώτημα: Μήπως οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας τον φοβόντουσαν μην αποκαλύψει πολύ επιζήμιες πληροφορίες για τις απόκρυφες δοσοληψίες τους; Ειδικότερα για την πιθανή εμπλοκή τους στην τρομοκρατική επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη;

Ακόμη πιο αινιγματικές είναι οι πληροφορίες που αναδύονται τώρα στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει και ήσαν ενήμερες, πριν από την εξαφάνιση του Κασόγκι στο Σαουδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, για τα σχέδια που κατέστρωναν Σαουδάραβες αξιωματούχοι να τον συλλάβουν. Εάν οι Αμερικανοί ήξεραν πως η ζωή του κινδύνευε, γιατί δεν τον προειδοποίησαν για να αποτραπεί το στυγερό έγκλημα;

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, 59 χρόνων, είχε ξεστρατίσει άσχημα, κατά την εκτίμηση της Σαουδικής ιθύνουσας τάξης. Πρώην αρχισυντάκτης Σαουδικών κρατικών ΜΜΕ και σύμβουλος της βασιλικής αυλής, ήταν στενά συνδεδεμένος και ενήμερος για τις υποθέσεις του Οίκου των Σαούδ. Κατά την απόκρυφη διατύπωση ενός σχολιαστή: «Ήξερε που είναι κρυμμένα όλα τα πτώματα».

Τον περασμένο χρόνο έφυγε σε εθελούσια εξορία και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου άρχισε να γράφει άρθρα γνώμης για την Ουάσιγκτον Ποστ.

Τα άρθρα του Κασόγκι έδειχναν να παίρνουν έναν αυξητικά επικριτικό τόνο κατά του διαδόχου του Σαουδικού θρόνου, εστεμμένου πρίγκιπα Μωχαμέντ Μπιν Σαλμάν. Ο 33 χρόνων διάδοχος, ή ΜΜΣ όπως είναι γνωστός, είναι ο ντε φάκτο κυβερνήτης του πετρελαιοφόρου βασιλείου στην θέση του γέροντα πατέρα του, Βασιλιά Σαλμάν.

Ενώ τα Δυτικά ΜΜΕ και ορισμένοι ηγέτες, όπως οι πρόεδροι Τραμπ και Μακρόν κολάκευαν τον ΜΜΣ ως «μεταρρυθμιστή», ο Κασόγκι χάλαγε αυτή την Σαουδική προσπάθεια δημοσίων σχέσεων, επικρίνοντας τον πόλεμο στην Υεμένη, τον αποκλεισμό του Κατάρ και τον διωγμό των επικριτών στο εσωτερικό.

Ωστόσο αυτό που μπορεί να προκάλεσε μεγαλύτερες ανησυχίες στα Σαουδικά ανάκτορα είναι τα όσα ήξερε ο Κασόγκι για σκοτεινότερες βρώμικες υποθέσεις. Ανησυχίες όχι μόνο στους Σαουδάραβες, αλλά επίσης και σε παράγοντες του αμερικανικού βαθιού κράτους.

Ήταν ο επίσημος σύμβουλος Τύπου του πρίγκιπα Τουρκί αλ Φεϊζάλ, που είναι μια εξέχουσα γκρίζα φυσιογνωμία της Σαουδικής μυστικής υπηρεσίας, με τις συστηματικές διασυνδέσεις της με τις αντίστοιχες αμερικανικές και βρετανικές. Ο πατέρας του Τουρκί, Φεϊζάλ, ήταν βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, μέχρι την δολοφονία του το 1975 από μιαν ανταγωνιστική οικογένεια. Ο Φεϊζάλ ήταν αδελφός κατά το ήμισυ του σημερινού βασιλιά Σαλμάν και επομένως ο πρίγκιπας Τουρκί είναι εξάδελφος του διαδόχου, μολονότι έχοντας -στα 73 χρόνια του- υπερδιπλάσια ηλικία.

Για περισσότερα από 23 χρόνια, από το 1977 ως το 2001, ο πρίγκιπας Τουρκί ήταν Διευθυντής του Μουχαμπαράτ, του μηχανισμού μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας. Έπαιξε οργανικό ρόλο στην αμερικανο-βρετανό-σαουδική οργάνωση των πολεμιστών Μοτζαχεντίν εναντίον των Ρώσων στο Αφγανιστάν. Αυτοί οι πολεμιστές στο Αφγανιστάν εξελίχτηκαν αργότερα στους τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα, που χρησίμευσαν σαν νύχια της γάτας σε διάφορους πολέμους των ΗΠΑ δι’ αντιπροσώπου, σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Κεντρικής Ασίας, όσο και στην πίσω αυλή της Ρωσίας, στον Καύκασο.

Δέκα μέρες πριν την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη, στην οποία κάπου 3000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν, ο πρίγκιπας Τουρκί εγκατέλειψε το αξίωμά του ως αρχηγού της Σαουδικής μυστικής υπηρεσίας. ΄Ηταν μια αιφνίδια αποχώρηση, πολύ πριν από την λήξη της θητείας του.

΄Εχουν και στο παρελθόν διατυπωθεί εικασίες στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι αυτός ο ανώτερος Σαουδάραβας αξιωματούχος ήξερε από πριν ότι κάτι πολύ σημαντικό θα συνέβαινε στις 11 Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον 15 από τους 19 ΄Αραβες που λέγεται πως κατέλαβαν τρία επιβατικά αεροπλάνα εκείνη την ημέρα ήσαν Σαουδαραβικής εθνικότητας.

Ο πρίγκιπας Τουρκί κατονομάστηκε στην συνέχεια στην ποινική αγωγή που κατέθεσαν οικογένειες των θυμάτων το 2002 . Δεν τέθηκε θέμα ότι ήταν αναμεμιγμένος στην οργάνωση της τρομοκρατικής συνωμοσίας. Μεταγενέστερα σχόλια έδειχναν ότι ο πρίγκιπας Τουρκί αισθάνθηκε φρίκη με την θηριωδία. Αλλά το ερώτημα είναι αν ήξερε για το επικείμενο γεγονός και εάν προειδοποίησε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες στην συνέχεια δεν έκαναν τίποτα να το αποτρέψουν.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι υπήρξε για πολύ καιρό ο έμπιστος σύμβουλος Τύπου του πρίγκιπα Τουρκί,προτού αυτός παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του το 2007. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Νέα Υόρκη, ο Τουρκί διετέλεσε πρεσβευτής στις ΗΠΑ και στην Βρετανία.

Μια σκέψη που γεννάται εδώ είναι ότι στην στενή συνεργασία του με τον πρίγκιπα Τουρκί στην διάρκεια των χρόνων, ο Κασόγκι μπορεί να σταχυολόγησε εξαιρετικά κρίσιμες μυστικές πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. ΄Ησαν οι ΄Αραβες τρομοκράτες απλά ανδρείκελα, που χρησιμοποιήθηκαν από την αμερικανική CIA για να διευκολύνουν ένα συμβάν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε έκτοτε από τους στρατιωτικούς σχεδιαστές για την εξαπόλυση ενός «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ως προκαλύμματος για παράνομους πολέμους σε ξένες χώρες;

Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος αποδεικτικών στοιχείων ότι οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου ήταν πραγματικά μια «επιχείρηση ψευδούς σημαίας», που καταστρώθηκε από το βαθύ κράτος σαν πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επελάσεις του.

Η προφανής απαγωγή και δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι την περασμένη εβδομάδα μοιάζει μια τόσο απίστευτα απονενοημένη ενέργεια των κυβερνώντων την Σαουδική Αραβία. Περισσότερα στοιχεία από τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι πράγματι ο Κασόγκι δελεάστηκε με δόλωμα στο Σαουδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όπου δολοφονήθηκε από 15μελές εκτελεστικό απόσπασμα και ότι η δολοφονία του διατάχθηκε από υψηλότατη αρχή του Σαουδικού βασιλικού οίκου, που υποδηλώνει τον διάδοχο Μωχαμέντ Μπιν Σαλμάν.

Γιατί οι κυβερνώντες την Σαουδική Αραβία να διατάξουν μια τόσον αποτρόπαια πράξη, που αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε οξύτατα πολιτικά προβλήματα, όπως διαπιστώνουμε στις επιπτώσεις των κυβερνητικών αντιδράσεων και των δημοσιευμάτων διεθνώς;

Σε όλο τον περασμένο χρόνο ο Οίκος των Σαούντ έκανε εκκλήσεις στον Κασόγκι να επιστρέψει στην Ριάντ και να επανέλθει στις υπηρεσίες του παλατιού, ως σύμβουλος Τύπου της βασιλικής αυλής. Αρνιόταν, φοβούμενος πως σκάρωναν κάτι απαίσιο.

Στην Κωνσταντινούπολη πήγε για να παραλάβει ένα έγγραφο διαζυγίου από το Σαουδικό προξενείο στις 28 Σεπτεμβρίου. Φαίνεται πως ο Οίκος των Σαούδ αποφάσισε να τον αρπάξει. Του είπαν να ξανάρθει στις 2 Οκτωβρίου. Τη ίδια μέρα μια δεκαπενταμελής ομάδα έφτασε από την Ριάντ με δύο ιδιωτικά Τζετ, με αποστολή να τον σκοτώσουν. Οι Τούρκοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο, ότι το πτώμα του διαμελίστηκε και μεταφέρθηκε με διπλωματικά οχήματα. Τα δυο ιδιωτικά τζετ απογειώθηκαν, με τους 15 Σαουδάραβες την ίδια μέρα για την Ριάντ, μέσω Καίρου και Ντουμπάι.

Για να πραγματοποιήσουν μιαν τόσο ριψοκίνδυνη ενέργεια οι Σαουδάραβες θα πρέπει να είχαν πανικοβληθεί από τα επικριτικά σχόλια του Κασόγκι στην Ουάσιγκτον Ποστ. Τα άρθρα του έδειχναν να αποκαλύπτουν συνεχώς περισσότερα επιζήμια στοιχεία από τα εσωτερικά του Σαουδικού καθεστώτος υπό τον διάδοχο Μωχαμέντ. Η Ουάσιγκτον Ποστ έγραψε αυτήν την εβδομάδα πως αμερικανικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών ήξεραν από καταγραφές τηλεπικοινωνιών ότι οι Σαουδάραβες σχεδίαζαν να απαγάγουν τον Κασόγκι. Αυτό ενοχοποιεί τον Οίκο των Σαούντ σε μιαν άνανδρη, προμελετημένη δολοφονική ενέργεια.

Επιπλέον, όμως, η ίδια αποκάλυψη, θα μπορούσε αθέλητα να ενοχοποιεί επίσης τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Εάν αυτές γνώριζαν για ένα κακοποιό σχέδιο εναντίον του Κασόγκι, γιατί Αμερικανοί πράκτορες δεν τον προειδοποίησαν να μην πάει στο Σαουδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης; Ασφαλώς θα μπορούσε να πάρει τα ίδια προσωπικά έγγραφα από την Σαουδική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, στην χώρα διαμονής του, όπου και θα ήταν πιο ασφαλής.

Ο Κασόγκι μπορεί να ήτα κάτοχος πάρα πολύ μεγάλων σκοτεινών μυστικών για την συνέργεια αμερικανικών και Σαουδαραβικών μυστικών οργανώσεων, σχετιζόμενων πρωτίστως με τα τρομοκρατικά συμβάντα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Και με την αυξανόμενη ελευθεροστομία του, ως επικριτικού δημοσιογράφου σε προβεβλημένο αμερικανικό ειδησεογραφικό όργανο, μπορεί να ήταν καιρός να του κλείσουν το στόμα. Οι Σαουδάραβες ήταν οι εκτελεστές, η αμερικανική C I A ήταν η επιμελητεία».

Δείτε παρακάτω το κείμενο του Ιρλανδού δημοσιογράφου Finian Cunningham στο Zerohedge:

Did Saoudis, CIA Fear Khashoggi 9/11 Bombshll?
The macabre case of missing journalist Jamal Khashoggi raises the question: did Saudi rulers fear him revealing highly damaging information on their secret dealings? In particular, possible involvement in the 9/11 terror attacks on New York in 2001.

Even more intriguing are US media reports now emerging that American intelligence had snooped on and were aware of Saudi officials making plans to capture Khashoggi prior to his apparent disappearance at the Saudi consulate in Istanbul last week. If the Americans knew the journalist’s life was in danger, why didn’t they tip him off to avoid his doom?

Jamal Khashoggi (59) had gone rogue, from the Saudi elite’s point of view. Formerly a senior editor in Saudi state media and an advisor to the royal court, he was imminently connected and versed in House of Saud affairs. As one commentator cryptically put it: “He knew where all the bodies were buried.”

For the past year, Khashoggi went into self-imposed exile, taking up residence in the US, where he began writing opinion columns for the Washington Post.

Khashoggi’s articles appeared to be taking on increasingly critical tone against the heir to the Saudi throne, Crown Prince Mohammed bin Salman. The 33-year-old Crown Prince, or MbS as he’s known, is de facto ruler of the oil-rich kingdom, in place of his aging father, King Salman.

While Western media and several leaders, such as Presidents Trump and Macron, have been indulging MbS as “a reformer”, Khashoggi was spoiling this Saudi public relations effort by criticizing the war in Yemen, the blockade on Qatar and the crackdown on Saudi critics back home.

However, what may have caused the Saudi royals more concern was what Khashoggi knew about darker, dirtier matters. And not just the Saudis, but American deep state actors as as well.

He was formerly a media aide to Prince Turki al Faisal, who is an eminence gris figure in Saudi intelligence, with its systematic relations to American and British counterparts. Prince Turki’s father, Faisal, was formerly the king of Saudi Arabia until his assassination in 1975 by a family rival. Faisal was a half-brother of the present king, Salman, and therefore Prince Turki is a cousin of the Crown Prince – albeit at 73 more than twice his age.

For nearly 23 years, from 1977 to 2001, Prince Turki was the director of the Mukhabarat, the Saudi state intelligence apparatus. He was instrumental in Saudi, American and British organization of the mujahideen fighters in Afghanistan to combat Soviet forces. Those militants in Afghanistan later evolved into the al Qaeda terror network, which has served as a cat’s paw in various US proxy wars across the Middle East, North Africa and Central Asia, including Russia’s backyard in the Caucasus.

Ten days before the 9/11 terror attacks on New York City, in which some 3,000 Americans died, Prince Turki retired from his post as head of Saudi intelligence. It was an abrupt departure, well before his tenure was due to expire.

There has previously been speculation in US media that this senior Saudi figure knew in advance that something major was going down on 9/11. At least 15 of the 19 Arabs who allegedly hijacked three commercial airplanes that day were Saudi nationals.

Prince Turki has subsequently been named in a 2002 lawsuit mounted by families of 9/11 victims. There is little suggestion he was wittingly involved in organizing the terror plot. Later public comments indicated that Prince Turki was horrified by the atrocity. But the question is: did he know of the impending incident, and did he alert US intelligence, which then did not take appropriate action to prevent it?

Jamal Khashoggi had long served as a trusted media advisor to Prince Turki, before the latter resigned from public office in 2007. Following 9/11, Turki was the Saudi ambassador to both the US and Britain.

A tentative idea here is that Khashoggi, in his close dealings with Prince Turki over the years, may have gleaned highly sensitive inside information on what actually happened on 9/11. Were the Arab hijackers mere patsies used by the American CIA to facilitate an event which has since been used by American military planners to launch a global “war on terror” as a cover for illegal wars overseas? There is a huge body of evidence that the 9/11 attacks were indeed a “false flag” event orchestrated by the US deep state as a pretext for its imperialist rampages.

The apparent abduction and murder last week of Jamal Khashoggi seems such an astoundingly desperate move by the Saudi rulers. More evidence is emerging from Turkish sources that the journalist was indeed lured to the consulate in Istanbul where he was killed by a 15-member hit squad. Reports are saying that the alleged assassination was ordered at the highest level of the Saudi royal court, which implicates Crown Prince MbS.

Why would the Saudi rulers order such a heinous act, which would inevitably lead to acute political problems, as we are seeing in the fallout from governments and media coverage around the world?

Over the past year, the House of Saud had been appealing to Khashoggi to return to Riyadh and resume his services as a media advisor to the royal court. He declined, fearing that something more sinister was afoot. When Khashoggi turned up in Istanbul to collect a divorce document from the Saudi consulate on September 28, it appears that the House of Saud decided to nab him. He was told to return to the consulate on October 2. On that same day, the 15-member group arrived from Riyadh on two private Gulfstream jets for the mission to kill him.

Official Saudi claims stretch credulity. They say Khashoggi left the consulate building unharmed by a backdoor, although they won’t provide CCTV images to prove that. The Turks say their own CCTV facilities monitoring the front and back of the Saudi consulate show that Khashoggi did not leave the premises. The Turks seem confident of their claim he was murdered inside the building, his remains dismembered and removed in diplomatic vehicles. The two private jets left the same day from Istanbul with the 15 Saudis onboard to return to Riyadh, via Cairo and Dubai.

To carry out such a reckless act, the Saudis must have been alarmed by Khashoggi’s critical commentaries appearing in the Washington Post. The columns appeared to be delivering more and more damaging insights into the regime under Crown Prince MbS.

The Washington Post this week is reporting that US intelligence sources knew from telecom intercepts that the Saudis were planning to abduct Khashoggi. That implicates the House of Saud in a dastardly premeditated act of murder.

But furthermore this same disclosure could also, unwittingly, implicate US intelligence. If the latter knew of a malicious intent towards Khashoggi, why didn’t US agents warn him about going to the Saudi consulate in Istanbul? Surely, he could have obtained the same personal documents from the Saudi embassy in Washington DC, a country where he was residing and would have been safer.

Jamal Khashoggi may have known too many dark secrets about US and Saudi intel collusion, primarily related to the 9/11 terror incidents. And with his increasing volubility as a critical journalist in a prominent American news outlet, it may have been time to silence him. The Saudis as hitmen, the American CIA as facilitators.

πηγή: Ινφογνώμων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρουσίαση μεταφρασμένου κειμένου: Μιχαήλ Στυλιανού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.