ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Οι ΗΠΑ «σπρώχνουν» φρεγάτες O.H.Perry για το ουκρανικό Ναυτικό

Οι ΗΠΑ «σπρώχνουν» φρεγάτες O.H.Perry για το ουκρανικό Ναυτικό

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, οι ΗΠΑ πρότειναν στην κυβέρνηση του Κιέβου την παραχώρηση απροσδιόριστου αριθμού μεταχειρισμένων φρεγατών κλάσης FFG-7 Oliver Hazard Perry στο Ναυτικό της Ουκρανίας το οποίο δεν διαθέτει αυτή την περίοδο σύγχρονες μεγάλες μονάδες επιφάνειας παρά μόνο μια την φρεγάτα F130 Hetman Sahaydachniy κλάσης Krivak III.

Η κίνηση αυτή έρχεται για να αντισταθμίσει την συνεχώς αυξανόμενη ισχύ του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη θάλασσα ο οποίος ενισχύεται με έξι σύγχρονες φρεγάτες κλάσης Admiral Grigorovich (Project 11356Р/М).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το αμερικανικό Ναυτικό έχει αποσύρει το σύνολο των φρεγατών κλάσης Oliver Hazard Perry και έχει προβλέψει να πουλήσει ή να παραδώσει δωρεάν σε φίλους και συμμάχους 11 συνολικά πλοία.

Εκτιμάται ότι κάποια από αυτά τα πλοία τα οποία αποσύρθηκαν πρόσφατα (τα τελευταία τρία χρόνια) θα προσφερθούν στην Ουκρανία συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ουκρανικού Ναυτικού που σήμερα είναι ανίκανο για να προβάλλει επαρκή ναυτική ισχύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον με την παραχώρηση των πλοίων αυτών η Ουκρανία έρχεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στις ΗΠΑ και ενδεχομένως στο απευκταίο σενάριο ένταξης στο ΝΑΤΟ καθώς αυτό θα ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» σε όλη την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.