ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Εκρηκτικές» αποκαλύψεις: Ο πρίγκιπας Mπιν Σαλμάν τηλεφώνησε στον Κασόγκι λίγο πριν τον θάνατό του

«Εκρηκτικές» αποκαλύψεις: Ο πρίγκιπας Mπιν Σαλμάν τηλεφώνησε στον Κασόγκι λίγο πριν τον θάνατό του

Νέους εκρηκτικούς ισχυρισμούς που συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι δημοσιεύει τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Yeni Safak, που επικαλείται δικές της πηγές, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν μίλησε στο τηλέφωνο με τον δημοσιογράφο και προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει στο Ριάντ λίγες στιγμές πριν ο Κασόγκι δολοφονηθεί μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας φέρεται να επικοινώνησε με τον αρθρογράφο της Washington Post και δριμύ επικριτή του μετά τη σύλληψη του τελευταίου στο προξενείο. «Ο Κασόγκι απέρριψε την πρόταση του πρίγκιπα Μοχάμεντ φοβούμενος ότι θα συλληφθεί και θα δολοφονηθεί αν επιστρέψει. Μετά τη λήξη της συνομιλίας τον σκότωσε η ομάδα των δολοφόνων», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Αν και οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί δημοσίως, οι τουρκικές Αρχές διαρρέουν συνεχώς λεπτομέρειες της έρευνας σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα ρεπορτάζ των οποίων αποδεικνύονται σε μεγάλο βαθμό ακριβή.

Αίσθηση προκαλούν στο μεταξύ οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας που αποκαλύπτουν την απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονίας του Κασόγκι από τους Σαουδάραβες καθώς δείχνουν έναν πράκτορα με ψεύτικα γένια, γυαλιά και τα ρούχα του Κασόγκι να βγαίνει από την πίσω πόρτα του προξενείου λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου και να κάνει βόλτα στους δρόμους.

Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για ένα μέλος της ομάδας των 15 εκτελεστών, ονόματι Μουσταφά αλ Μαντάνι, σύμφωνα με το CNN, που μίλησε, όπως είπε με Τούρκο υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Ο ίδιος άνδρας εθεάθη με τα ρούχα του Κασόγκι στο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης λίγες ώρες μετά το θάνατο του δημοσιογράφου.

Οι Τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι ακινητοποίησαν τον 59χρονο ενώ του έκοβαν ένα – ένα τα δάκτυλα και μετά του έκαναν ένεση με θανατηφόρο διάλυμα προτού τον μεταφέρουν σε άλλο δωμάτιο, όπου τον τοποθέτησαν σε τραπέζι και τον διαμέλισαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας άλλοι πέντε Τούρκοι υπάλληλοι του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας δίνουν μαρτυρικές καταθέσεις μετά τους 20 την περασμένη εβδομάδα.

Τα σχόλια που έκανε χθες ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ Αλ-Τζουμπέιρ ήταν μέχρι στιγμής η πιο άμεση δήλωση από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, που έχει ως τώρα αρκεστεί στο να δίνει αντικρουόμενες απαντήσεις για την δολοφονία του Κασόγκι, αρχικά αρνούμενη τον θάνατό του και αργότερα παραδεχόμενη εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής.

Ο Τζουμπέιρ χαρακτήρισε την δολοφονία του Κασόγκι ένα «τεράστιο και σοβαρό λάθος», αλλά επιχείρησε να προστατεύσει τον πανίσχυρο πρίγκιπα διάδοχο λέγοντας ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν ήταν ενήμερος.

Έπειτα από δύο εβδομάδες η Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε το Σάββατο ότι ο Κασόγκι, ένας δριμύς επικριτής του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σκοτώθηκε στην διάρκεια συμπλοκής μέσα στο κτίριο. Μια ώρα αργότερα ένας άλλος σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατό του σε ασφυξία έπειτα από κεφαλοκλείδωμα.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την δολοφονία και την καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», ανέφεραν η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σε ομιλία του την Κυριακή ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότηκα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα των τουρκικών αρχών και θα το πράξει κατά την εβδομαδιαία ομιλία του προς τα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αύριο Τρίτη.

Ο Ερντογάν έχει μιλήσει δημοσίως ελάχιστα για την υπόθεση παρότι οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τουρκίας έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες για τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο προξενείο. Τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή τους ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την δολοφονία του Κασόγκι μέσα στο προξενείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.