ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τεμαχισμός Τζαμάλ Κασόγκι: «Έστειλαν στο Ριάντ τα δάκτυλα και το κεφάλι του σε ένα κουτί ως τρόπαια»!

Τεμαχισμός Τζαμάλ Κασόγκι: «Έστειλαν στο Ριάντ τα δάκτυλα και το κεφάλι του σε ένα κουτί ως τρόπαια»!

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι φέρνουν αναμνήσεις μεσαιωνικών πρακτικών καθώς όπως αποκαλύπτεται όχι μόνο του έκοψαν τα δάχτυλα για να υποφέρει πεθαίνοντας αλλά τα έστειλαν ως τρόπαιο στο Ριάντ μαζί με το κεφάλι του δημοσιογράφου!

Φυσικά γίνεται κατανοητό το γιατί του έκοψαν τα δάχτυλα, αφού με αυτά αρθρογραφούσε εναντίον του καθεστώτος του Ριάντ.

Ο αντισυνταγματάρχης Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ εμφανίστηκε στις κάμερες στον VIP χώρο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης «Κεμάλ Ατατούρκ» γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου μεταφέροντας μια τεράστια βαλίτσα κΙ δεν θα περνούσε από έλεγχο, αφού ήταν επιβάτης ιδιωτικής πτήσεως με lear jet ενώ ήταν κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου Και έχαιρε διπλωματικών προνομίων.

Η πτήση του ήταν για να φύγει στις έξι και είκοσι ακριβώς με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου και προσγειώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ στην βαλίτσα του υπήρχαν κάποια μέρη από το διαμελισμένο κορμί του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως το κεφάλι του αλλά και τα δάχτυλα των χεριών του καθώς στο Ριάντ τα ήθελαν ως τρόπαια.

Το κεφάλι στην μεσανατολική νοοτροπία είναι μέσο ταυτοποίησης αλλά και τρόπος εξευτελισμού του αντιπάλου.

Αυτό αναφέρει πηγή της ΜΙΤ στο Middle Eye Est, η οποία χαρακτηρίζεται ως άριστος γνώστης των μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου.

Να πούμε εδώ βέβαια ότι η ίδια η ΜΙΤ έχει γνώση αυτών των «διαρροών» αλλά τις επιτρέπει με στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση το ίδιο το καθεστώς του Ριάντ και τον πρίκγιπα Μπιν Σαλμάν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Ρ.Τ.Εερντογάν πραγματοποιεί χάρη στο εμιράτο του Κατάρ. Η ιστορία αυτή έχει «υποβιβάσει» πάρα πολύ στην διεθνή σκηνή το Ριάντ

Η συγκεκριμένη πηγή προβαίνει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την περιβόητη ομάδα «Τίγρεις» η οποία σχηματίστηκε εδώ και ένα περίπου χρόνο, κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Δημιουργός της ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αλ Μουκαμπαράτ στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι, ο οποίος αποπέμφθηκε την περασμένη Παρασκευή από την θέση του και το pronews.gr είχε εγκαίρως γράψει για αυτόν αλλά και για το γεγονός ότι επειδή το Ριάντ και ο διάδοχος πρίγκιπας Σαλμάν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τιμωρηθούν από τις ΗΠΑ θα την πληρώσουν οι «αναλώσιμοι» που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας, δηλαδή η ομάδα των 15 εκτελεστών και ως ηθικός αυτουργός, το «μικρό ψάρι» που τους έδωσε τις διαταγές δηλαδή ο στρατηγός Αλ Ασίρι.

Όλοι αυτοί υποτίθεται ότι έδρασαν αυτόνομα, ίσως στον κόσμο του Μίκι Μάους να το πιστεύαμε αυτό…

Η ομάδα αποτελείται από πενήντα από τα καλύτερα και πιο εκπαιδευμένα μέλη των μυστικών υπηρεσιών και των βασιλικών ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, η οποία λειτουργούσε κάτω από την καθοδήγηση και την επίβλεψη του πρίγκιπα Μοχαμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η απόφαση για να γεννηθούν οι «Τίγρεις» πάρθηκε από την ηγεσία του βασιλείου, η οποία θεώρησε ότι οι συνεχείς συλλήψεις ακτιβιστών και διαφωνούντων ανέβαζαν συνεχώς την πίεση από την Δύση και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η ύπαρξή της μάλιστα είναι γνωστή στην CIA και την NSA ενώ η αποστολή της ήταν η εξόντωση αντιφρονούντων υπηκόων του βασιλείου εντός και εκτός των συνόρων του, με διάφορους τρόπους, ώστε ο θάνατός τους, να περνάει απαρατήρητος από τα ΜΜΕ, την διεθνή κοινότητα και τους πολιτικούς.

Φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση του Κασόγκι, την είχαν στημένη στους «Τίγρεις», δεκαπέντε εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν άμεσα από την ΜΙΤ.

Επιχειρησιακοί πράκτορες της τελευταίας κατόρθωσαν να υποκλέψουν τουλάχιστον δεκαπέντε τηλεφωνικές κλήσεις του αντισυνταγματάρχη Μουτρέμπ στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα της φρικιαστικής δολοφονίας του Κασόγκι.

Εφτά από αυτές είχαν αποδέκτη σύμφωνα με την πηγή του Middle East Eye, το γραφείο του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν η οποία υποστήριξε ότι αν δημοσιοποιηθούν, τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν θα είναι «εκρηκτικά».

Ο άνθρωπος της ΜΙΤ που μίλησε στο Middle Eye East φέρεται ότι είναι γνώστης πάρα πολλών λεπτομερειών της φρικιαστικής επιχείρησης που ανέλαβαν οι «Τίγρεις» του πρίγκιπα.

Ο αντισυνταγματάρχης Μουτρέμπ και άλλοι τρεις ακινητοποιούν το Κασόγκι ώστε να του χορηγηθεί ισχυρότατο ναρκωτικό-μορφίνη πριν τον αποκεφαλίσει ζωντανό ο αντισυνταγματάρχης Σαλάχ Αλ Τουμπάϊγκι με χειρουργικό πριόνι!

Αν σας θυμίζουν όλα αυτά πρακτικές του ISIS αρκείν να πούμε ότι το Ριάντ στήριξε την οργάνωση (με τις ευλογίες των ΗΠΑ φυσικά) προς ανατροπή του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ και υπήρχε η έντονη φημολογία ότι εκατοντάδες ισοβίτες των σαουδαραβικών φυλακών απελευθερώθηκαν με τον όρο να στρατολογηθούν και να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Τα τηλεφωνήματα του Μουτρέμπ, έγιναν γνωστά και από την Τουρκική εφημερίδα Yeni Safak η οποία υποστηρίζει ότι τα τέσσερα από αυτά είχαν αποδέκτη τον Μπαντάρ Αλ Σάκερ, επικεφαλή του γραφείου του διαδόχου.

Εν μέσω όλων αυτών των αποκαλύψεων, η είδηση ότι ο βασιλιάς Σαλμάν και ο πρίγκιπας γιος του επικοινώνησαν οι ίδιοι χθες με τον γιο του Τζαμάλ Κασόγκι, προκειμένου να του εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, ακούγεται σαν μια μεγάλη υποκριτική φάρσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές, ήταν τέτοιο το μένος των εκτελεστών του Κασόγκι, ώστε λειτούργησαν τελείως άτσαλα σε μια επιχείρηση που απαιτούσε πολύ λεπτούς επιχειρησιακούς χειρισμούς.

Όπως ισχυρίζεται η ανώνυμη πηγή του Middle East Eye, o πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έλεγε πάντα ότι θα κόψει τα δάχτυλα όλων όσων γράφουν εναντίον του.

Ως απόδειξη της επιτυχημένης αποστολής τους, οι «Τίγρεις» έκοψαν και τα δέκα δάχτυλα των χεριών του αρθρογράφου της Post που ούρλιαζε από τον πόνο καθώς του κομμάτιαζαν τα άκρα.

Ακολούθως ο Μουτρέμπ πιθανότατα μαζί με κάποιους «συναδέλφους» του, ήταν αυτοί που αναχώρησαν πρώτοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου για το Ριάντ.

Εκεί φέρεται να έδειξαν τα ματωμένα δάχτυλα στον πρίγκιπα Σαλμάν, που βιαζόταν να δει την «απόδειξη» της επιτυχημένης αρχικά μόνο φρικιαστικής αποστολής των «Τίγρεων».

Αυτή φυσικά δεν ήταν η πρώτη τους επιχείρηση, αφού είχαν προηγηθεί τουλάχιστον τρεις ακόμη, εντός και εκτός συνόρων, μια εκ των οποίων απέτυχε επειδή το υποψήφιο θύμα αρνήθηκε να επισκεφθεί το προξενείο του βασιλείου στον Καναδά, όταν εκλήθη να παρουσιαστεί.

Ο Ομάρ Αμπντουλαζίζ, ένας ακτιβιστής που διέφυγε στον Καναδά και έντονος επικριτής του καθεστώτος είχε μπει στο μάτι του βασιλείου, που τον ήθελε πίσω.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι, το τηλέφωνο του νεαρού είχε «χακαριστεί» από την Αλ Μουκαμπαράτ, με ένα software Ισραηλινής κατασκευής και τεχνολογίας, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από την Μοσάντ.

Πριν από λίγους μήνες είχε αρνηθεί να μεταβεί στο προξενείο του βασιλείου για μια «φιλική» κουβέντα, φοβούμενος τα χειρότερα και είχε δίκιο.

Μια ομάδα δέκα τουλάχιστον εκτελεστών-όλοι τους «Τίγρεις-τον περίμενε μέσα για να τον «εξαφανίσει» όπως έκανε με τον ενοχλητικό δημοσιογράφο της Post, που κατακρεουργήθηκε πάνω σε ένα τραπέζι, σε διπλανό δωμάτιο από αυτού του προξένου.

Και μπορεί ο νεαρός ακτιβιστής να την γλίτωσε δεν συνέβη όμως το ίδιο και με άλλους δύο «στόχους» που αμφισβητούσαν τον νέο διάδοχο και εκτελέστηκαν από την ελίτ ομάδα του στρατηγού Χασίρι, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Ο τίγρης του Νότου».

Ο πρώτος ήταν ο πρίγκιπας Μανσούρ Μπεν Μόκρε, αντίπαλος του διαδόχου, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει ξεκίνησαν οι εκκαθαρίσεις δεκάδων αξιωματούχων και δισεκατομμυριούχων που ήταν αντίπαλοι του βασιλιά Σαλμάν.

Έχοντας διαισθανθεί τι τον περίμενε, ο Μπεν Μόκρε επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο μαζί με άλλους οχτώ αξιωματούχους και προσπάθησε να διαφύγει, αρχικά στην Υεμένη όταν και τελικά το ελικόπτερό του συνετρίβη το Νοέμβριο του 2017.

Φυσικά οι συντριβές στην Μέση Ανατολή ποτέ δεν γίνονται στην τύχη

Σύμφωνα με την πηγή του ιστότοπου, δεν υπήρξε ατύχημα, αλλά εκτέλεση την οποία ανέλαβε ο υποσμηναγός της πολεμικής αεροπορίας Μεσσάντ Σάαντ Αλ Μποστάνι, ο οποίος πετώντας με ελικόπτερο χτύπησε «χειρουργικά» με πύραυλο το ελικόπτερο του πρίγκιπα.

Ο Αλ Μποστάνι είναι ένας από τους 15 εκτελεστές που εστάλησαν από το Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη για τον Κασόγκι και ο πρώτος που πέθανε όταν η ομάδα επέστρεψε στο βασίλειο καθώς αναζητούνταν επειγόντως εξιλαστήρια θύματα

Τελικά όπως αναφέρει η ΜΙΤ δεν σκοτώθηκε ποτέ σε «ύποπτο» αυτοκινητιστικό δυστύχημα όπως ανακοινώθηκε, αλλά πέθανε στην φυλακή από δηλητήριο στο φαγητό του

«Ο Μποστάνι κρατούσε το μυστικό της δολοφονία του Μπεν Μόκρε και του Κασόγκι» υποστήριξε ο άγνωστος πληροφοριοδότης στον ιστότοπο, που αποκάλυψε και μια δολοφονία με ιό.

Όπως το λένε οι Αμερικανοί «you live by the sword you die by the sword»

Έλαβε χώρα σε νοσοκομείο όπου είχε μεταβεί για εξετάσεις ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Μέκκας σείχης Σουλεϊμάν Αμπντουλραχμάν Αλ Τουνιγιάν.

«Πιστεύω» είπε η πηγή «ότι σκοτώθηκε όταν του έκαναν ένεση με θανατηφόρους ιούς κατά την διάρκεια ενός προκαθορισμένου ραντεβού για check up. Η ομάδα ήξερε ότι θα πήγαινε και το έκαναν να φανεί σαν ένας φυσιολογικός θάνατος» συμπλήρωσε.

Ο σείχης ήταν επικριτικός απέναντι στο όραμά του για ένα οικονομικό θαύμα μέχρι το 2030 και φέρεται να πλήρωσε με την ζωή του την διαφωνία του με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Αυτόν που μέσω υπουργών του εξακολουθεί να αρνείται ότι ήξερε το παραμικρό για την φρικτή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, του οποίου το σώμα ή ότι έχει απομείνει από αυτόν αναζητούνται από τις τουρκικές αρχές.

Τελευταίο εύρημα, μια παρατημένη λιμουζίνα Mercedes του Σαουδαραβικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρέθηκε χθες μέσα σε ένα κλειστό πάρκινγκ και αναμένεται να εξεταστεί ενδελεχώς από την σήμανση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.