Οργανωμένο σχέδιο θυμίζουν τα «καραβάνια» των «μεταναστών» από την κεντρική Αμερική

Οργανωμένο σχέδιο θυμίζουν τα «καραβάνια» των «μεταναστών» από την κεντρική Αμερική

Πολλές είναι οι καταγγελίες ότι πίσω από την οργάνωση των συγκεκριμένων κινήσεων βρίσκονται συμφέροντα που θέλουν να προσθέσουν ακόμη ένα πρόβλημα στον τραμπ, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την ανατροπή του.

Μια δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από χίλιους και πλέον ανθρώπους από χώρες της Κεντρικής Αμερικής κατευθύνεται από τη Γουατεμάλα προς τα σύνορα με το Μεξικό, την ώρα που το πρώτο καραβάνι των «μεταναστών» έκανε σήμερα μια στάση, στην πορεία του προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να περικόψει εκατομμύρια δολάρια από τη βοήθεια που παρέχει η Ουάσινγκτον στην Κεντρική Αμερική και κάνει λόγο για “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” λόγω του καραβανιού που βρίσκεται στο Μεξικό.

Το πρώτο καραβάνι, που αποτελείται από πάνω από 7.000 ανθρώπους –οι περισσότεροι από την Ονδούρα– και οι οποίοι έπαθαν «παράκρουση» και θέλουν ξαφνικά να μεταναστεύουν όλοι στις ΗΠΑ, να βρίσκεται στην πόλη Ουίστλα, στην Πολιτεία Τσιάπας, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορείως των συνόρων με τη Γουατεμάλα. Οι οργανωτές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την πορεία τους νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.