Την ανησυχία της Ρωσίας για την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση που επιχειρεί το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Η Ρωσία είναι ανήσυχη για την πολιτική του ΝΑΤΟ να στρατιωτικοποιήσει ενεργά την ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική του ΝΑΤΟ που στοχεύει στην ενεργή στρατιωτικοποίηση της ευρωπαϊκής ηπείρου. Βλέπουμε προσπάθειες να εμπλακούν όλο και περισσότερες χώρες — μέλη, εννοώ πρώτα απ’ όλα τα Βαλκάνια», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Η αμερικανική απόφαση να αποσυρθεί από τη Συνθήκη για τον έλεγχο πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (INF) θα έχει σοβαρές συνέπειες πρωτίστως για την Ευρώπη και γι’ αυτό απαιτείται εκτενής συζήτηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επισήμανε ο Σεργκέι Σόιγκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσο για τους πυραύλους μεσαίας και μικρότερης εμβέλειας, δε φαίνεται πως όλοι στην Ευρώπη καταλαβαίνουν ότι αυτή η απόφαση θα έχει σοβαρές συνέπειες και για την Ευρώπη, συγκεκριμένα πρωτίστως για την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι μια ευρύτερη συζήτηση αυτού του ζητήματος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη», τόνισε ο κ. Σόιγκου.