Νέος βιασμός στη Σουηδία από αλλοδαπούς: «Προσφυγόπουλο» από τη Συρία απήγαγε την καθηγήτριά του!

Νέος βιασμός στη Σουηδία από αλλοδαπούς: «Προσφυγόπουλο» από τη Συρία  απήγαγε την καθηγήτριά του!

Σάλος με υπόθεση βιασμού καθηγήτριας από 19χρονο Σύρο πρόσφυγα, τον οποίο είχε μαθητή στο Λύκειο που εργαζόταν, (προφανώς ο 19χρονος θα δήλωνε ανήλικος όπως κάνουν οι περισσότεροι) έχει προκληθεί στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην πόλξ Nässjö, κοντά στο Γιόνκεπινγκ.

Το νέο αυτό περιστατικό βίας από μουσουλμάνους επανέφερε στην επικαιρότητα της σκανδιναβικής χώρας τη διαχείριση του μεταναστευτικού θέματος και τον έλεγχο που γίνεται από τις αρμόδιες αρχές, πριν δοθεί άσυλο στους μετανάστες, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός Σύρος εντόπισε την καθηγήτρια και μητέρα δύο παιδιών, στο Snapchat. Ο 19χρονος έστελνε μηνύματα σε καθημερινή βάση, ζητώντας από την καθηγήτρια να ενδώσει στις σεξουαλικές του ορέξεις. Σε ένα από αυτά, ο Σύρος απείλησε ευθέως ότι θα βιάσει την καθηγήτρια.

Σε άλλο μήνυμα, ο νεαρός πρόσφυγας απείλησε ότι θα απαγάγει μέλη της οικογένειάς της, φωτογραφίζοντας τα παιδιά της, ζητώντας εκ νέου να κάνει σεξ μαζί της. Η καθηγήτρια, αν και τρομοκρατήθηκε, δεν ενέδωσε. Τότε ο 19χρονος έθεσε σε εφαρμογή το τελικό του πλάνο. Παρακολούθησε την καθηγήτρια και όταν βρήκε ευκαιρία, την έσυρε δια της βίας σε ένα δωμάτιο του σχολείου, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν τον Σεπτέμβριο. Η 30χρονη μητέρα υπέστη σοκ και όντας τρομοκρατημένη, δεν αποκάλυψε σε κανέναν το παραμικρό. Λίγες εβδομάδες μετά δεν άντεξε, κοινοποιώντας στο προσωπικό της μπλογκ στο ίντερνετ, την προσωπική της τραγωδία. Σε ένα κείμενο που χαρακτηριζόταν από οργή, η καθηγήτρια και μητέρα από τη Σουηδία, έγραψε ότι «δεν έχει σημασία αν προκάλεσες με τη συμπεριφορά σου, δεν έχει σημασία αν προκάλεσες με τα σέξι ρούχα σου, δεν έχει σημασία αν ανταποκρίθηκες, δεν έχει σημασία αν γνωρίζεις το άτομο. Ένα όχι, είναι ένα γαμ….. όχι».

Η μητέρα των δύο παιδιών αποκάλυψε όσα βίωσε μέσα στον χώρο της εργασίας της και με χιλιάδες άλλα παιδιά στο ίδιο κτίριο, προκαλώντας την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών. Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα σήμερα, οι συγγενείς του Σύρου μετανάστη, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Δαμασκό, υπερασπίστηκαν τον 19χρονο, λέγοντας πως ο «βιασμός» είναι πιθανόν να ήταν μία «παρεξήγηση» μεταξύ τους. «Πάντα είχε φιλενάδες, δεν είχε ανάγκη να βιάσει κάποια», δήλωσε ο πατέρας του νεαρού Σύρου.

Το 19χρονος μετανάστης, πάντως, ήταν γνωστός στις σουηδικές αρχές, καθώς κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για σωρεία αξιόποινων πράξεων, όπως κλοπή σε μαγαζιά, ναρκωτικά και αντίσταση κατά της αρχής. Η δίκη για την υπόθεση που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στη Σουηδία, ορίστηκε να διεξαχθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ ο 19χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.