ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία με λευκό φώσφορο

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία με λευκό φώσφορο

Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA κάνει αναφορές για χρήση χημικών όπλων και “δείχνει” ότι πίσω από αυτές βρίσκονται οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στη Συρία χρησιμοποιώντας την απαγορευμένη ουσία του λευκού φωσφόρου, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.

Στις 3 Νοεμβρίου, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι 15 πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στην πόλη Χαζίν, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στη Συρία.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η συμμαχία χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο στις αεροπορικές επιδρομές.

«Η διεθνής συμμαχία χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου που απαγορεύονται από τις διεθνείς συμβάσεις, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή Νιού Μάρκετ στην Χαζίν στα ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές στην περιοχή.

Το SANA είχε μεταδώσει και παλιότερα για αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ με τα διεθνώς απαγορευμένα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου απαγορεύεται με βάση το πρώτο συμπληρωματικό πρωτόκολλο του 1977 στις Συμβάσεις της Γενεύης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.