ARA San Juan: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα κομμάτια του συνθλιμμένου υποβρυχίου

ARA San Juan: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα κομμάτια του συνθλιμμένου υποβρυχίου

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr το κουφάρι του υποβρυχίου ARA San Juan του Ναυτικού της Αργεντινής, το οποίο είχε εξαφανιστεί τη 15η Νοεμβρίου 2017 με 44 μέλη πληρώματος, ανακαλύφθηκε την Παρασκευή στον Ατλαντικό, κατόπιν ανακοινώσεως του Υπουργείου Άμυνας της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Οι πρώτες φωτογραφίες του υποβρυχίου ARA San Juan του Ναυτικού της Αργεντινής μεταδόθηκαν από ένα ρομποτικό υποβρύχιο.

Στις φωτογραφίες από το υποβρύχιο που εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων φαίνεται μια προπέλα, το επάνω τμήμα του σκάφους και οι σωλήνες εκτόξευσης τορπιλών.

Το κουφάρι του ARA San Juan βρέθηκε «διαλυμένο από μέσα» με τμήματά του να εντοπίζονται σε μια περιοχή που, όπως περιέγραψε στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, έμοιαζε με σεληνιακό τοπίο με κρατήρες και φαράγγια».

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η τραγωδία για τους 44 επιβαίνοντες στο ARA San Juan ξεκίνησε όταν άρχισε να μπαίνει νερό από κάποια ελαττωματική βαλβίδα με αποτέλεσμα να αρχίζει να βυθίζεται ανεξέλεγκτα. Το υποβρύχιο θεωρείται ότι συνεθλίβη από τη στιγμή που ξεπέρασε το βάθος των 600 μέτρων.

«Φαίνεται προφανέστατα πως εντελώς συνεθλίβη» είπε ο Gabriel Attis, επικεφαλής της ναυτικής βάσης του Mar del Plata

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η ανέλκυσή του θα κόστιζε δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο Αργεντινός ΥΠΑΜ είπε πως «η Αργεντινή δεν διαθέτει τα μέσα για κάτι τέτοιο»

Το υποβρύχιο εντόπισε η αμερικανική εταιρεία Ocean Infinity που είχε αναλάβει τις έρευνες από τα τέλη Οκτωβρίου αφού οι έρευνες από την κυβέρνηση της Αργεντινής είχαν σταματήσει από την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Ακολουθούν και οι πρώτες εικόνες που είχε δημοσιεύσει το pronews.gr όταν εντοπίστηκε το υποβρύχιο στον βυθό της περιοχής του Ειρηνικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.