ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νέο σχέδιο του διεθνή παράγοντα για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Συρία

Νέο σχέδιο του διεθνή παράγοντα για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Συρία

Οι πιστές στον πρόεδρο Άσαντ δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα πολλές περιοχές κοντά στην Δαμασκό, ενώ ενισχύσεις κινούνταν προς την Νταράγια, μια συνοικία την οποία ο στρατός αποπειράται να ανακαταλάβει από τους αντάρτες που την ελέγχουν εδώ κι εβδομάδες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα νοτιοδυτικά προάστια της Δαμασκού, Μουανταμίγια αλ Σαμ και Νταράγια, σφυροκοπούνται από το πυροβολικό, ανέφερε το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με το οποίο ως τώρα υπάρχουν πληροφορίες για το θάνατο τουλάχιστον ενός αντάρτη κι ενός πολίτη.

Ο στρατός στέλνει ενισχύσεις επίσης στη Νταράγια, όπου εξαπέλυσε την τελική του επίθεση, πρόσθεσε αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία.Αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν, εξάλλου, σε άλλα προάστια, ενώ βομβαρδιστικά-καταδιωκτικά πέταξαν πάνω από την ανατολική Γούτα, μια δενδρόφυτη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα όπου αντάρτες έχουν εγκαταστήσει βάσεις.

Σε άλλες περιοχές της χώρας τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, ενώ ο στρατός σφυροκοπεί, επίσης, τις επαρχίες Χομς και Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά, Λαττάκεια καθώς και την Ντεράα στο νότο, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Την Κυριακή τουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία (78 πολίτες, 41 στρατιώτες και 41 αντάρτες), κατά την ίδια οργάνωση.

Παρά τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία, οι συριακές αρχές διαβεβαίωσαν σήμερα ότι υποδέχονται θετικά «κάθε πρωτοβουλία» για έξοδο από την κρίση μέσω διαλόγου, μετά την ανακοίνωση από πλευράς του κοινού ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Λαχντάρ Μπραχίμι, περί ενός σχεδίου επίλυσής της, για το οποίο δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.