Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών σε διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών σε διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη διαδήλωση που όπως κάθε Παρασκευή από τα τέλη του Μαρτίου έγινε χθες κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Aυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες, συμπλήρωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα, που ελέγχεται από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.

Από την 30ή Μαρτίου και την έναρξη της κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 235 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών. Πέραν του τερματισμού του ισραηλινού αποκλεισμού που επιβάλλεται στη Γάζα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, το κίνημα αυτό διεκδικεί την επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος το 1948.

Δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα πολύμηνα επεισόδια.

Την Πέμπτη, η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières,MSF) τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι περίπου χίλιοι Παλαιστίνιοι που έχουν τραυματιστεί από τα ισραηλινά πυρά κατά μήκος του τείχους ασφαλείας έχουν υποστεί μολύνσεις οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν λόγω της έλλειψης φαρμάκων στον θύλακα και κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι για την υπόλοιπη ζωή τους.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αντικρούει τις κατηγορίες για υπέρμετρη χρήση βίας κατηγορώντας τη Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, ότι χρησιμοποιεί τις διαδηλώσεις ως προκάλυψη για «τρομοκρατικές» ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς από το 2008. Μετά την σοβαρότερη σύγκρουση των δύο πλευρών από το 2014, η οποία ξέσπασε τον περασμένο μήνα, συμφωνήθηκε τη 13η Νοεμβρίου μια νέα κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση της διπλωματίας της Αιγύπτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.