ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: 125.000 διαδηλωτές στους δρόμους

Γαλλία: 125.000 διαδηλωτές στους δρόμους

Τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ, κάνοντας επίσης γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν σε 1.385 προσαγωγές.

«Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επιπλέον, 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και αυτός ο αριθμός, επίσης, θα αυξηθεί περαιτέρω» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα συνεχιστεί και αύριο εφόσον χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από το τέλος της πορείας των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο Μπορντό, μόλις το πλήθος έφθασε στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλατεία Πε Μπερλάν, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, την ώρα που ορισμένα «κίτρινα γιλέκα» επιχειρούσαν να τους αποθαρρύνουν, ακόμα και γονατίζοντας στο έδαφος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εφόρμησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των ταραξιών, οι οποίοι έβαλαν φωτιές και απαντούσαν πετώντας πέτρες.

Η πλατεία του Δημαρχείου βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το εμπορικό κέντρο του Μπορντό. Πολλά καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη πόλη.

«Είναι η πρώτη φορά που μου ρίχνουν χημικά» είπε ο Κριστιάν, ένα «κίτρινο γιλέκο» ηλικίας 55 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πρόβλημα είναι ότι θα μιλάμε (μετά) για ταραξίες και όχι για διεκδικήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.