ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έτοιμα για την «τελική επίθεση» τα «κίτρινα γιλέκα – Δίνουν νέο ραντεβού στο Παρίσι μετά τα χθεσινά επεισόδια (φώτο)

Έτοιμα για την «τελική επίθεση» τα «κίτρινα γιλέκα – Δίνουν νέο ραντεβού στο Παρίσι μετά τα χθεσινά επεισόδια (φώτο)

Μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και να αντιμετωπίζουν τις πλαστικές σφαίρες των Γάλλων αστυνομικών, τα «κίτρινα γιλέκα» έκίδωσαν και σήμερα ραντεβού στο Παρίσι, απειλώντας για «τελική επίθεση».

Παρά την έκκληση του Γάλλου πρωθυπουργού Ζεράρ Φιλίπ για εθνική ενότητα έπεσε στο κενό, τα «κίτρινα γιλέκα» να επιμένουν στην παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν από την προεδρία διοργανώνοντας την «Πέμπτη Πράξη», δηλαδή την πέμπτη διαδήλωσή τους.

Xαρακτηριστικό αποτελεί ότι το πρωί, στην «εκδήλωση», με τόπο συνάντησης τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, που είχε αναρτηθεί στο Facebook εκδήλωναν το πρωί ενδιαφέρον συμμετοχής ήδη 14.000 άνθρωποι.

Κεντρικά αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» είναι μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει κανείς άνεργος, πιο προοδευτικός φόρος εισοδήματος, αύξηση της φορολόγησης στις μεγάλες επιχειρήσεις προς όφελος των μικρών, κοινό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους, κοινωνικό αλληλέγγυο συνταξιοδοτικό σύστημα, τέλος στο φόρο καυσίμων, κατώτατος μισθός 1.300 ευρώ (καθαρά) και καμία σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μόνο στο Παρίσι – οπού διαδήλωσαν 10 χιλιάδες άνθρωποι – έγιναν 1.082 ανέρχονται οι προσαγωγές στο Παρίσι (1.723 συνολικά σε όλη τη Γαλλία), ενώ 126 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν 125.000 άτομα.

Πολλοί Γάλλοι πολίτες φαίνεται εξάλλου ότι «σνομπάρουν» τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας The Times για υποδαύλιση των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» από τη Μόσχα μέσω εκατοντάδων ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι «η κρίση ήταν ήδη εδώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.