Ινδία: Ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ζήτησε τον απαγχονισμό των δραστών

Ινδία: Ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ζήτησε τον απαγχονισμό των δραστών

Στην Ινδία, ο πατέρας της φοιτήτριας η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και κατέληξε από τα βαριά της τραύματα ζήτησε την επιβολή της ποινής του θανάτου δι’ απαγχονισμού για τους δράστες και την θέσπιση νόμου για τα σεξουαλικά εγκλήματα που θα φέρει το όνομα της κόρης του.

Η επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου κατά της 23χρονης φοιτήτριας Φυσιοθεραπείας και του φίλου της προκάλεσε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και δημόσιο διάλογο για την μάστιγα των σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ινδία, όπου κάθε 20 λεπτά σημειώνεται ένας βιασμός.

Η γυναίκα πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί. Πέντε άνδρες και ένας ανήλικος συνελήφθησαν για την επίθεση. Σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες εις βάρος των πέντε συλληφθέντων. Η ανθρωποκτονία επισύρει την ποινή του θανάτου στην Ινδία.

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι στηρίζει τις εκκλήσεις για απαγχονισμό. “Όλη η χώρα απαιτεί να απαγχονιστούν αυτά τα τέρατα. Είμαι μαζί τους”, είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας της 23χρονης Μαντουάρα Καλάν από το χωριό όπου ζει στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.

Η νεαρή γυναίκα γεννήθηκε στο χωριό αυτό, αλλά η οικογένειά της σύντομα μετεγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Ο πατέρας της είπε ότι απαιτεί να αλλάξει ο νόμος ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση και ανηλίκων. Ένας από τους έξι κατηγορούμενους λέγεται ότι είναι κάτω των 18 ετών και θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Ο απαγχονισμός επιτρέπεται μόνο σε “πολύ σπάνιες περιπτώσεις”, όπως προβλέπει ο ινδικός νόμος. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια τον Νοέμβριο όταν απαγχονίστηκε ο μοναδικός επιζήσας δράστης της ένοπλης επίθεσης του 2008 στο Μουμπάι Μοχάμεντ Ατζμάλ Κασάμπ.

Η αστυνομία έχει προετοιμάσει έναν φάκελο 1.000 σελίδων με αποδεικτικά στοιχεία και κατηγορίες εις βάρος των δραστών, περιλαμβανομένης και της μαρτυρίας του φίλου του θύματος καθώς και ενός άνδρα ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από την ίδια συμμορία λίγο πριν από τον βιασμό της 23χρονης.

Η κυβέρνηση έχει διορίσει δύο επιτροπές με επικεφαλής συνταξιούχους δικαστές που θα προτείνουν μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών. Μία από τις επιτροπές πρόκειται να κάνει συστάσεις αργότερα μέσα στον μήνα κι έχει ήδη δεχτεί 17.000 προτάσεις από πολίτες, μετέδωσαν τα ινδικά μμε.

Το περιφερειακό δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση πρόκειται να διορίσει έναν συνήγορο υπεράσπισης των πέντε ανδρών, καθώς κανένα μέλος του δικηγορικού συλλόγου δεν δέχθηκε να εκπροσωπήσει τους δράστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.