Κινεζικά αντίποινα σε Καναδά για τη σύλληψη της «κληρονόμου» του κολοσσού Huawei

Κινεζικά αντίποινα σε Καναδά για τη σύλληψη της «κληρονόμου» του κολοσσού Huawei

Ένας Καναδός πρώην διπλωμάτης συνελήφθη στην Κίνα και η διεθνής οργάνωση για την οποία εργάζεται ζήτησε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος, την ώρα που το Πεκίνο εμφανίζεται οργισμένο με την κράτηση, στον Καναδά, της “κληρονόμου” του κολοσσού Huawei.

Η International Crisis Group (ICG), οργάνωση που αγωνίζεται για την αποφυγή των συγκρούσεων στον κόσμο, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε τη σύλληψη του στελέχους της, του Καναδού Μάικλ Κόβριγκ, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα βορειοανατολικής Ασίας. Στο παρελθόν ο Κόβριγκ υπηρέτησε σε διπλωματικές θέσεις στο Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και τα Ηνωμένα Έθνη.

“Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του Μάικλ και να πετύχουμε τη γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωσή του”, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Ο Μάικλ Κόβριγκ εργάζεται για την ICG από τον Φεβρουάριο του 2017. Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη αυτή.

Την 1η Δεκεμβρίου συνελήφθη στον Καναδά η Μενγκ Ουάνγκζου, η κόρη του ιδρυτή της Huawei και οικονομική διευθύντρια του ομίλου. Η Μενγκ κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι παραβίασε το εμπάργκο σε βάρος του Ιράν.

Η Κίνα “δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια” αν οι πολίτες της πέφτουν θύματα “κακομεταχείρισης” στο εξωτερικό, προειδοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουάνγκ Γι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.