Αγωνία για τους Έλληνες στο Στρασβούργο-«Είμαστε εγκλωβισμένοι» λένε ευρωβουλευτές-Οι περιγραφές τους στα social media

Αγωνία για τους Έλληνες στο Στρασβούργο-«Είμαστε εγκλωβισμένοι» λένε ευρωβουλευτές-Οι περιγραφές τους στα social media

Εγκλωβισμένοι στο Στρασβούργο όπου εκδηλώθηκε απόψε αιματηρή τρομοκρατική επίθεση βρίσκονται και Έλληνες, οι οποίοι περιγράφουν τις δραματικές εξελίξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία ενώ μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ή εξουδετερωθεί, αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως προσθέτει με απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει απαγορευτεί η κίνηση έξω από το κοινοβούλιο και δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας σε κανέναν να μετακινηθεί. Αντίστοιχα και όσοι πολίτες βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης παραμένουν στο σημεία μέχρι νεοτέρας.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει πως η σκέψη του αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει την ελπίδα να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε γράψει:

Στρασβούργο: Πυροβολισμοί κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Αναφορές για νεκρούς κ τραυματίες. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί η εξουδετερωθεί . Όσοι βρισκόμαστε ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένουμε εδώ, με απόφαση των αρχών ασφαλείας

Αυτόπτης μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Κλεμπέρ, στο σημείο που έγινε η επίθεση.

Δείτε την ανάρτησή του κ. Ανδρουλάκη στο Twitter, στην οποία διακρίνεται και ένα ασθενοφόρο:



Ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter έκανε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κέντρο του Στρασβούργου.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.