Πανηγυρισμοί του ISIS για το χθεσινό μακελειό του Στρασβούργου

Πανηγυρισμοί του ISIS για το χθεσινό μακελειό του Στρασβούργου

To ISIS πανηγυρίζει για την αιματηρή επίθεση στο Στρασβούργο.

Ο δράστης 29 ετών, είχε ποινικό παρελθόν και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές. Εχει καταγωγή από το Μαρόκο και είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία. Αν και οι γαλλικές αρχές μιλούν για τρομοκρατική ενέργεια, προς το παρόν δεν φαίνονται να συνδέουν την επίθεση με ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε φορά, ο ISIS έσπευσε να εκμεταλλευτεί το συμβάν.

Σύμφωνα με το SITE Intelligence Group, λογαριασμοί φανατικών του ISIS, κυρίως στο Twitter, καλούν μαζικά τους ισλαμιστές να «νιώσουν χαρά» μετά την είδηση της επίθεσης.

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους υπενθυμίζουν με πάθος στις αναρτήσεις τους ότι η επίθεση έγινε «λίγες ημέρες μετά τις απειλές μας (σ.σ. για επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές της Δύσης)».

«Η εποχή των εκπλήξεων ξεκίνησε» αναγράφεται σε εικόνα που ανέβασε το ανεπίσημο δίκτυο Al Taqwa, απεικονίζοντας μια χριστουγεννιάτικη αγορά και έναν ένοπλο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/TRACterrorism/status/1072612393618948097

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.