ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Iαχές «Αλλάχ Ακμπάρ» στο Στρασβούργο – Τώρα «ανακάλυψαν» τον ισλαμιστή τρομοκράτη οι Γάλλοι

Iαχές «Αλλάχ Ακμπάρ» στο Στρασβούργο – Τώρα «ανακάλυψαν» τον ισλαμιστή τρομοκράτη οι Γάλλοι

Οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο. Διέφυγε με ταξί, δεν αποκλείεται να βρίσκεται ήδη στη Γερμανία. Είχε 27 (!) καταδίκες σε Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Rémi Heitz. Χωρίς τέλος το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

“Η τρομοκρατία μας χτύπησε ξανά” με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο Rémi Heitz, γενικός εισαγγελέας του Παρισιού, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας για την επίθεση με τους τρεις νεκρούς και τους 12 τραυματίες, το βράδυ της Τρίτης (11.12.2018) στο Στρασβούργο.

Ο Γάλλος εισαγγελέας, επικαλούμενος μαρτυρίες, τόνισε πως ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ φώναζε τη στιγμή της επίθεσης στο Στρασβούργο “Αλλάχ Ακμπάρ (σ.σ. ο Θεός είναι μεγάλος). Έτσι, οι γαλλικές αρχές αποδίδουν χαρακτηριστικά ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο μακελειό.

“Βάσει της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο, του τρόπου που έδρασε ο επιτιθέμενος, του προφίλ του και των μαρτυριών που συλλέχθηκαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει ‘Αλλάχ Ακμπάρ’, την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού”, τόνισε ο Έτζ.

Ήταν περίπου 20:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο 29χρονος, γεννημένος στο Στρασβούργο και “γνωστός” στις γαλλικές αρχές και οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι, άρχισε το φονικό αμόκ. Άρχισε να πυροβολεί σε τρία σημεία του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου, μέσα σε δρόμους με καταστήματα στο μέσο της διάσημης χριστουγεννιάτικης αγοράς τη πόλης, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια τουρίστες.

Άρχισε να πυροβολεί πολίτες και στη συνέχεια βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερις στρατιώτες, τους οποίους επίσης πυροβόλησε. Οι στρατιώτες απάντησαν και τον τραυμάτισαν, αλλά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση τέσσερις συγγενείς του δράστη. Ο Σεκάτ είχε “πλούσιο” ποινικό μητρώο, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στη Γερμανία και στην Ελβετία. Σε αυτές τις τρεις χώρες είχε καταδικαστεί 27 (!) φορές! Φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Από το 2016 είχε μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής.

Ο Σερίφ Σεκάτ και η Γερμανία

Ο Σεκάτ δεν αποκλείεται να έχει ήδη διαφύγει στη Γερμανία. Αυτό που νωρίτερα μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφερε και η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη κύκλους της υπηρεσίας ασφαλείας των δυο χωρών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές ενημερώθηκαν από τις αντίστοιχες γαλλικές και γι’ αυτό εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ήδη από χθες το βράδυ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας BFE+.

Ο Σερίφ Σεκάτ, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στην Γερμανία για ληστεία και είχε απελαθεί στην Γαλλία το 2017.

Πάντως, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο 29χρονος δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο έχει ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.