ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σομαλία: Όλμοι έπληξαν την κύρια βάση του ΟΗΕ- Τρεις τραυματίες εκ των οποίων οι δύο ήταν μέλη του προσωπικού

Σομαλία: Όλμοι έπληξαν την κύρια βάση του ΟΗΕ- Τρεις τραυματίες εκ των οποίων οι δύο ήταν μέλη του προσωπικού

Tρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Τρίτη όταν όλμοι έπληξαν την κύρια βάση του ΟΗΕ στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, γνωστοποίησε ο Οργανισμός.

Όπως εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου, «επτά όλμοι έπληξαν το απόγευμα» τη βάση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν «δύο μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ» και ακόμη ένας άνθρωπος. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου από τους τραυματίες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η Σεμπάμπ πολεμά για να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Τέτοιες επιθέσεις γίνονταν στο παρελθόν σχεδόν καθημερινά στην πρωτεύουσα, αλλά είναι λιγότερο συχνές αφότου οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το 2011 τις θέσεις που κατείχαν στη Μογκαντίσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο η Σεμπάμπ ελέγχει πάντα πολλές περιοχές στις επαρχίες κι εξαπολύει, κατά τα φαινόμενα με ευκολία, επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων, στρατιωτικών στόχων, καθώς και αμάχων, στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της Σομαλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.