Στόχος Τούρκων εθνικιστών ο δήμαρχος της Ανδριανούπολης – Υποδεχόταν τουρίστες από την Ελλάδα (βίντεο-φωτο)

Στόχος Τούρκων εθνικιστών ο δήμαρχος της Ανδριανούπολης – Υποδεχόταν τουρίστες από την Ελλάδα (βίντεο-φωτο)

Πυρά κατά του δημάρχου της Αδριανούπολης εξαπέλυσαν Τούρκοι εθνικιστές επειδή την Πρωτοχρονιά υποδεχόταν τουρίστες από την Ελλάδα με αφίσες, όπου το όνομα της πόλης αναφερόταν στα ελληνικά.

Σύμφωνα με τη Hurriyet αφίσες με μηνύματα γραμμένα στα Τουρκικά, τα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά είχαν αναρτηθεί σε πολλούς τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη, που προσελκύει το τελευταίο εξάμηνο -λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου- περισσότερους επισκέπτες από την ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CsiQffx6fF8

«Ευχόμαστε το 2019 να φέρει ειρήνη και ευτυχία σ’ ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο δήμαρχος Ρετζέπ Γκιουρκάν -που εξελέγη με το κεμαλικό CHP- σε μια από τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί σε κεντρική λεωφόρο. Αλλά το γεγονός ότι υπέγραφε στις αφίσες ως «δήμαρχος της Αδριανούπολης» προκάλεσε τη μήνη εθνικιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη γείτονα.

«Εντάξει, είναι ευγενική κίνηση. Αλλά το όνομα της πόλης μας αναγράφεται στις βουλγαρικές αφίσες ως Εντίρνε, αλλά ως Αδριανούπολη στις ελληνικές. Κύριε δήμαρχε, δεν είναι βυζαντινή αυτή η πόλη. Υπήρξε επί 88 χρόνια η πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικής Νεολαίας, Βεϊσέλ Γκιουνέρ στο πρακτορείο Anadolu.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής ο δήμαρχος Γκιουρκάν δεν έχει απαντήσει στους επικριτές του. Πάντως δεν είναι ο μόνος που υποδέχεται στις γλώσσες τους τους επισκέπτες της Αδριανούπολης, αφού πολλοί καταστηματάρχες έχουν αναρτήσει στις βιτρίνες τους τιμοκαταλόγους στα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.