H CIA εκτέλεσε τον Jamel Ahmed Mohammed Ali Al-Badawi για την επίθεση στο USS Cole (φωτο)

H CIA εκτέλεσε τον Jamel Ahmed Mohammed Ali Al-Badawi για την επίθεση στο USS Cole (φωτο)

Ο Jamel Ahmed Mohammed Ali Al-Badawi, ηγέτης της Αλ Κάιντα που βοήθησε στην τρομοκρατική επίθεση στο USS Cole ενώ είχε αγκυροβολησεί στο Αδέν της Υεμένης το 2000, σκοτώθηκε την Παρασκευή σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεν αποκαλύφθηκε εάν η επιχείρηση διεξήχθη από τη CIA ή από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μόνο ότι η αεροπορική επιδρομή ήταν το αποτέλεσμα μιας κοινής αμερικανικής στρατιωτικής και μυστικής επιχείρησης, δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο CNN.

Η πηγή ανέφερε ότι ο Badawi οδηγούσε μόνος του,ανατολικά της πρωτεύουσας της Σάνα, κατά την επίθεση

Το FBI είχε τον Badawi στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες από το 2006 και τον είχε επικηρύξει με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη ή το θάνατό του

Στις 12 Οκτωβρίου 2000, ένα μικρό σκάφος φορτωμένο με εκρηκτικά προσέκρουσε στην πλευρά του USS Cole, σκοτώνοντας 17 ναύτες και τραυματίζοντας άλλους 39, αφήνοντας μια τρύπα ύψους 40 ποδιών στην πλευρά του πλοίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.