Άνδρας μποξέρ των Κίτρινων Γιλέκων τρέπει σε φυγή αστυνομικούς – Αναζητείται από τις γαλλικές αρχές (φώτο-βίντεο)

Άνδρας μποξέρ των Κίτρινων Γιλέκων τρέπει σε φυγή αστυνομικούς – Αναζητείται από τις γαλλικές αρχές (φώτο-βίντεο)

Έναν πρώην μποξέρ αναζητά η αστυνομία στη Γαλλία με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και τον απεικονίζει να ρίχνει μπουνιές σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Πρόκειται για τον 37χρονο Κριστόφ Ντετινγκέ, πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας, τον οποίο ψάχνουν τα τελευταία 24ωρα οι γαλλικές αρχές.

Από το πρωί της Κυριακής ο Ντετινγκέ έγινε «καπνός». Η αστυνομία κατάφερε να τον ταυτοποιήσει λίγες ώρες μετά το επεισόδιο του Σαββάτου.

«Η καριέρα σου έχει τελειώσει, δεν έχεις τις απαιτούμενες αξίες», ήταν ένα από τα μηνύματα που του έστειλαν μέσω Twitter Γάλλοι αστυνομικοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους που έπεσαν θύματά του.


Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», η Ένωση της Γαλλικής Αστυνομίας ταυτοποίησε τον άνδρα που χτύπησε χωροφύλακες κατά τη διάρκεια της «όγδοης πράξης» των Κίτρινων Γιλέκων.


«Το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου στο Παρίσι, ο πρωταθλητής Γαλλίας στο μποξ το 2007, Κριστόφ Ντετινγκέ, ήταν αυτός που γρονθοκόπησε δύο χωροφύλακες…Το βίντεο είναι βίαιο. Ένας αστυνομικός στο έδαφος, χτυπημένος από έναν άνδρα στη γέφυρα Sédar-Senghor, στη διάρκεια επεισοδίων του Σαββάτου μεταξύ αστυνομικών και «Κίτρινων Γιλέκων».

«Κύριε, εσείς που χτυπήσατε έναν συνάδελφό μας στο έδαφος, ταυτοποιηθήκατε. Για μποξέρ, δεν σέβεστε πολλούς κανόνες. Θα σας διδάξουμε αυτούς του ποινικού κώδικα», ήταν η απάντηση της γαλλικής Ένωσης Αστυνομίας την οποία συμμερίζονται ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν όπως και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Κριστόφ Ντετινγκέ, υπάλληλος στο δημαρχείο του «Massy», είναι πανύψηλος (1.92μ.) και θαυμαστής της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν,Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Ο Πρωταθλητής Γαλλίας ελαφρών βαρών το Οκτώβριο του 2007 κρέμασε τα γάντια του το 2013, μετά από 18 νίκες, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.