ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γκαμπόν: Συνελήφθη ο επικεφαλής των επίδοξων πραξικοπηματιών

Γκαμπόν: Συνελήφθη ο επικεφαλής των επίδοξων πραξικοπηματιών

Ο επικεφαλής των επίδοξων πραξικοπηματιών στην Γκαμπόν συνελήφθη ενώ δύο μέλη της ομάδας του σκοτώθηκαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα από την προεδρία της χώρας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά στρατιωτικοί. Μεταξύ αυτών είναι και ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ο οποίος διάβασε τις πρώτες πρωινές ώρες μια ανακοίνωση, στο δημόσιο ραδιόφωνο, με την οποία δήλωνε ότι ο πρόεδρος Άλι Μπόνγκο δεν είναι πλέον ικανός να κυβερνά τη χώρα. Πέντε από τους συνεργάτες του είχα συλληφθεί λίγο νωρίτερα, μέσα στο κτίριο του ραδιοφώνου.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Γκι-Μπερτράν Μαπανγκού, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στον ραδιοφωνικό σταθμό, σκότωσαν δύο από τους πραξικοπηματίες και απελευθέρωσαν τους ομήρους.

Νωρίς το πρωί οι πραξικοπηματίες «εξουδετέρωσαν» τους αστυνομικούς φρουρούς του ραδιομεγάρου, εισέβαλαν στο κτίριο και κράτησαν ομήρους πέντε δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Ο πρόεδρος της Γκαμπόν βρίσκεται εκτός της χώρας εδώ και δυόμισι μήνες, αναρρώνοντας από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, στρατιωτικοί εμφανίστηκαν τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο, στην πρωτεύουσα Λιμπρεβίλ και κάλεσαν τον λαό να εξεγερθεί υποσχόμενοι ότι θα σχηματίσουν σύντομα ένα «εθνικό συμβούλιο αποκατάστασης» της δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ο υποδιοικητής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, διαβάζοντας την ανακοίνωση αυτή, δήλωσε οτι είναι “πρόεδρος” του άγνωστου μέχρι σήμερα «Πατριωτικού Κινήματος των Νέων και των Δυνάμεων Ασφαλείας και Άμυνας της Γκαμπόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.