Πεκίνο: Άνδρας μαχαίρωσε 20 μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Πεκίνο: Άνδρας μαχαίρωσε 20 μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Συναγερμός σήμανε σε δημοτικό σχολείο του Πεκίνο, όταν ένας άνδρας μαχαίρωσε σύμφωνα με πληροφορίες 20 μαθητές, οι τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνελήφθη ένας ύποπτος ως δράστης της επίθεσης.

Η επίθεση σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua έγινε σε δημοτικό σχολείο της συνοικίας Xicheng της κινεζικής πρωτεύουσας λίγο μετά τις 11:15 τοπική ώρα.

Αρκετοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε γειτονικό νοσοκομείο και νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ορισμένοι γονείς ανέφεραν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι περίπου είκοσι μαθητές τραυματίστηκαν. «Οι πληροφορίες είναι ακόμη ασαφείς», έγραψε ένας γονιός στο WeChat. «Είναι όλοι νεαροί μαθητές και τους μαχαίρωσε ένας ενήλικας».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει δεκάδες οργισμένους γονείς να ζητούν πληροφορίες από το προσωπικό του σχολείου στην είσοδό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο δήμαρχος ήρθε στο νοσοκομείο και περίμενε όσην ώρα παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες στα παιδιά. Σταματήσαμε αρκετές προγραμματισμένες εγχειρίσεις για να σώσουμε όλα τα παιδιά», έγραψε ένας γιατρός του νοσοκομείου Xuanwu.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.