ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Iσχυρή έκρηξη στο Παρίσι: Ισοπεδώθηκε οικοδομικό τετράγωνο – 4 νεκροί, 36 τραυματίες (βίντεο, φωτό)

Iσχυρή έκρηξη στο Παρίσι: Ισοπεδώθηκε οικοδομικό τετράγωνο – 4 νεκροί, 36 τραυματίες (βίντεο, φωτό)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 36, δώδεκα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φωτιά ξέσπασε στο 9ο διαμέρισμα εξαιτίας διαρροής υγραερίου, στη Rue de Trevise και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν κτίρια να καίγονται και ερείπια και συντρίμμια να έχουν καλύψει τον δρόμο.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για τραυματίες, ωστόσο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί εκ των οποίων οι δύο ήταν πυροσβέστες.

Η κατάσταση δύο τραυματιών χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα», σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στην εφημερίδα «Le Figaro».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Στο σημείο έφτασε και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Europe 1 πως καταστράφηκαν περίπου 6 με 7 οχήματα, που βρίσκονταν έξω από τον φούρνο, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο δεύτερης έκρηξης.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο της έκρηξης, όπου η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τους κατοίκους των διαμερισμάτων που βρίσκονται πάνω από το κατάστημα που σημειώθηκε η έκρηξη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι περίπου 200 πυροσβέστες μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Ο αρτοποιός σοκαρισμένος παρακολουθούσε τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και να εκκενώσουν τα γύρω κτίρια.

«Δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Το κατάστημά μου δεν έχει αέριο. Οι φούρνοι μου είναι ηλεκτρικοί. Ευτυχώς, το κατάστημα ήταν κλειστό», δήλωσε στον Guardian.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή.

«Ολα άρχισαν να κινούνται, αντικείμενα έπεφταν, τα παράθυρα από το διαμέρισμά μου έσπασαν και θόρυβος ακουγόταν από παντού», δήλωσε μια γυναίκα.

«Εμοιαζε με σκηνή πολέμου με σπασμένα τζάμια στον δρόμο. Επειδή είναι τουριστική περιοχή, νόμιζα πως είχε γίνει επίθεση», περιγράφει η Καρολίν Πικέ.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Twitter απεικονίζουν ζημιές σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.