ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το FBI συνέλαβε τζιχαντιστή που σχεδίαζε να ρίξει αντιαρματικό πύραυλο στο Λευκό Οίκο

Το FBI συνέλαβε τζιχαντιστή που σχεδίαζε να ρίξει αντιαρματικό πύραυλο στο Λευκό Οίκο

Ένα ιδαίτερο φιλόδοξο μελός του ISIS που σχεδίαζε να ρίξει αντιαρματική ρουκέτα τον Λευκό Οίκο συνελήφθη από τις αρχές, σύμωνα με όσα μεταδίδουν αμερικάνικα μέσα.

Η υπόθεση θυμίζει κινηματογραφική ταινία, καθώς οι μυστικοί πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον 21χρονο Hasher Jallal Taheb σε συνάντηση που στήσανε προσποιούμενοι ότι θα του πουλήσουν όπλα και εκρηκτικά.

Ο Taheb οδηγήθηκε στο δικαστήρια της Ατλάντα την Τετάρτη με την κατηγορία πως σχεδίαζε να καταστρέψει κτίριο χρησιμοποιώντας εκρηκτικά.

Ο 21χρονος ήθελα να δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα στο Λευκό Οίκο χρησιμοποιώντας αντιαρματικό πύραυλο ΑΤ4, η οποία θα του επέτρεπε να εισβάλει μέσα γαζώνοντας όλους του επιζήσαντες με ημιαυτόματα όπλα, σύμφωνα με την κατάθεση του FBI στο δικαστήριο.

Το έγρραφο μάλιστα περιγράφει πως ο κατηγορούμενος ήθελε να φορέσει και ένα σακίδιο πλάτης γεμάτο εκρηκτικά.

«Ήθελε να κάνει την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά και περίμενε να γίνει μάρτυρας, δηλαδή πίστευε πως θα πεθάνει κατά τη διάρκεια της επίθεσης», γράφει.

Η σύλληψη έγινε, αφού κάποιος -μάλλον κοντά στον Taheb- μαρτύρησε το σχέδιο του στην τοπική αστυνομία.

Στην έρευνά του το FBI ανακάλυψε πως ο ύποπτος ήπλιζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS, αφού δεν μπόρεσε όμως να βγάλει διαβατήριο, επικέντρωσε τις δυνάμεις του στο να καταστρέψει τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των πιθανών στόχων του ήταν επίσης και το Άγαλμα της Ελευθερίας, ενώ συνελήφθη τελικώς την Τετάρτη μετά από πολλαπλές συναντήσεις με μυστικούς πράκτορες που παρίσταναν τους διακινητές όπλων.

Ο ίδιος πίστευε πως επρόκειτο να ανταλλάξει το αυτοκίνητό του για τρία τουφέκια, τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και ένα αντιαρματικό όπλο, σύμφωνα με τις αρχές.

Αντ’ αυτού όμως, μόλις έκλεισε η συμφωνία, οι πράκτορες του πέρασαν κατευθείαν χειροπέδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.