ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

H Ρωσία κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική

H Ρωσία κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική

Mετά τη δημιουργία των στρατιωτικών βάσεων στη Συρία, στο Βιετνάμ, στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Αρμενίας, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν, Μολδαβίας, Γεωργίας, και τη σχεδιαζόμενη βάση στη Βενεζουέλα, η Μόσχα σχεδιάζει πλέον την δημιουργία τριών ακόμη βάσεων στην Αφρική.

Πρόκειται για τις βάσεις στο Σουδάν και πιο ειδικά στις ακτές του Σουδάν στην Ερυθρά θάλασσα, για την στρατιωτική βάση στην Ερυθραία και την στρατιωτική βάση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Στο Σουδάν η Μόσχα συζητά της επίτευξη συμφωνίας για την παροχή διευκολύνσεως στα πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού στα λιμάνια της Ερυθράς θάλασσας.

Στην Ερυθραία η Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει με την κυβέρνηση τη δημιουργία βάσης επιμελητείας και υποστήριξης, ενώ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η Ρωσία έχει ήδη στείλει στρατιωτικούς συμβούλους που εκπαιδεύουν τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Ρώσοι δημοσιογράφοι οι οποίοι αργότερα δολοφονήθηκαν εντόπισαν άνδρες της περιβόητης ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων “Wagner” η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναλάβει την διεκπεραίωση αποστολών που η ρωσική κυβέρνηση είτε δεν επιθυμεί είτε δεν μπορεί να εμπλακεί…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.