ΗΠΑ: Συνελήφθησαν έφηβοι που σχεδίαζαν να ανατινάξουν μουσουλμανικό τέμενος – Είναι Ελληνες;

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν έφηβοι που σχεδίαζαν να ανατινάξουν μουσουλμανικό τέμενος – Είναι Ελληνες;

Σχέδιο για πολλούς μουσουλμάνους νεκρούς, με την τοποθέτηση βόμβας σε ισλαμιστικό τέμενος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, είχαν ετοιμάσει τέσσερα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τρεις από τους τέσσερις εγχώριους τρομοκράτες ήταν ανήλικοι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε τις δραστηριότητές τους και αφού οργάνωσε ειδική επιχείρηση, προχώρησε στη σύλληψη και των τεσσάρων, ηλικίας 16, 18, 19 και 20 ετών.

Οι φωτογραφίες και τα ονόματα των τριών εκ των τεσσάρων επίδοξων δραστών:


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική, οι τέσσερις υποψήφιοι δράστες σκόπευαν να τοποθετήσουν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό σε μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη Ίσλαμπεργκ, της πολιτείας της Νέας Υόρκης και ακολούθως να εισβάλουν στο κτίριο και να πυροβολήσουν αδιακρίτως, όσους έβρισκαν μπροστά τους.

Η αστυνομία, μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσε, εντόπισε τους τρεις από την τετραμελή ομάδα στον σταθμό του ηλεκτρικού σταθμού στο Ρότσεστερ και ακολούθησε η σύλληψη του 16χρονου.

Κατά την έρευνα που έγινε στις οικείες των συλληφθέντων νεαρών, βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι του 16χρονου και συνολικά πάνω από 20 όπλα, τα οποία οι τέσσερις υποψήφιοι δράστες είχαν κρύψει σε διάφορα σημεία 23 όπλα διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 16χρονος πήγαινε στο ελληνικό σχολείο της περιοχής και συγκεκριμένα στην ακαδημία «Οδυσσέας». Από εκεί ξετυλίχτηκε το κουβάρι και έγινε γνωστό το σχέδιο των τεσσάρων νεαρών, καθώς ένας συμμαθητής του 16χρονου, ανέφερε ότι μπορεί να είναι ο επόμενος «μακελάρης» σε σχολείο. Η παρκολούθηση του έφηβου μαθητή έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζαν οι τέσσερις στη μουσουλμανική κοινότητα του Ίσλαμπεργκ.

Η πιθανότητα ο 16χρονος να είναι ελληνικής καταγωγής είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς φοιτούσε σε ελληνικό σχολείο, σε πόλη της ελληνικής κοινότητας, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Οι αμερικανικές αρχές, ωστόσο, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του μαθητή και τη φωτογραφία του, καθώς δεσμεύονται από τις διατάξεις του νόμου περί ανηλίκων κάτω των 18.

Οι υπόλοιποι τρεις που συνελήφθησαν ονομάζονται Brian Colaneri, 20 ετών, από το Gates, Andrew Crysel, 18 ετών από το East Rochester και Vincent Vetromile, 19 ετών, από την Ελλάδα (Greece). Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς του τμήματος της Ελλάδας (Greece).

Η έρευνα και για άλλους νεαρούς που ενδεχομένως να ανήκουν στην ομάδα που ετοίμαζε το χτύπημα στο μουσουλμανικό τέμενος συνεχίζεται, ενώ δεν αποκλείεται η σύνδεσή τους με ακροδεξιές ή ρατσιστικές οργανώσεις.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.