ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θέτει σε λειτουργία 20 νέους σταθμούς παρακολούθησης

Θέτει σε λειτουργία 20 νέους  σταθμούς παρακολούθησης

Σχεδόν 20 κέντρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης αλλά και σταθμούς ραντάρ πρόκειται σύντομα να θέσει σε λειτουργία η Ρωσία επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ως μέρος της πολιτικής του επανεξοπλισμού για την άμυνα έγινε σήμερα γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα κέντρα παρακολούθησης αποτελούν μέρος της νέας στρατηγικής εκσυγχρονισμού των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έτσι όπως αυτό ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Ρώσο υπουργό Άμυνας Serguei Shoigu στα τέλη του 2012. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Alexei Zolotujin ανάμεσα στους σταθμούς που θα γίνουν επιχειρησιακοί φιλοξενούνται ραντάρ διάταξης φάσης Gamma C,” “Nebo-U,” και “Podlet-K” ενώ σε άλλα χωρίς να διευκρινίσει ανέφερε πως υπάρχουν υπερσύγχρονοι δέκτες.

Mε βάση τις δηλώσεις του Zolotujin τα ραντάρ είναι σχεδιασμένα για να παρακολουθούν ένα πλήθος από 100 διαφορετικούς τύπους εναέριων στόχων όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, αλλά και πυραύλους. Οι νέοι αυτοί σταθμοί πρόκειται να τοποθετηθούν στις περιοχές Krasnoyarsk και Altai  στη Σιβηρία και κοντά στην επαρχία Orenburg στην ασιατική Ρωσία.

Ένα από τα κέντρα αυτά που θα δημιουργηθεί στο Armavir θα αφορά ηλεκτρονική παρακολούθηση στο Η/Μ φάσμα και το παραπάνω αποτέλεσε προσωπική απόφαση του Ρώσου προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.