ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυστραλία: Συνελήφθη ο Ρίτσαρντ Αμάρ Σισάκλι, συνεργάτης του Βίκτορ Μπουτ

Αυστραλία: Συνελήφθη ο Ρίτσαρντ Αμάρ Σισάκλι, συνεργάτης του Βίκτορ Μπουτ

Στην Αυστραλία, οι αρχές συνέλαβαν τον συριακής καταγωγής Αμερικανό υπήκοο Ρίτσαρντ Αμαρ Σισάκλι, που κατηγορείται για συνωμοσία, με τον καταδικασμένο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ, για την πώληση όπλων στους αντάρτες των FARC στην Κολομβία, δήλωσε σήμερα εισαγγελέας των ΗΠΑ.

Ο Μπουτ, ένας Ρώσος έμπορος όπλων, εκτίει ποινή 25ετούς κάθειρξης στις Ηνωμένες Πολιτείες αφότου δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο το 2011 ότι προσπάθησε να αγοράσει αμερικανικά αεροσκάφη και όπλα για τους αντάρτες της Κολομβίας για να σκοτώνουν πολίτες των ΗΠΑ.

Ο Σισάκλι συνελήφθη την Τετάρτη στην Αυστραλία μετά από αίτημα των ΗΠΑ, δήλωσε ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Πριτ Μπαράρα.

“Σύμφωνα με τις σε βάρος του κατηγορίες ο Ρίτσαρντ Αμαρ Σισάκλι συνεργάστηκε με τον πλέον διαβόητο λαθρέμπορο όπλων στον κόσμο για την αγορά των αεροσκαφών που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά όπλων σε μερικές από πιο αιματηρές εμπόλεμες ζώνες στον κόσμο, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων”, τόνισε ο Μπαράρα.

“Χάρη στις προσπάθειες συνεργασίας όλων των αρχών επιβολής του νόμου των εταίρων μας, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, ο Σισάκλι τελικά συνελήφθη και θα αντιμετωπίσει τώρα τη δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Ο Μπαράρα είπε ότι η αγορά αμερικανικών αεροσκαφών και όπλων παραβιάζει τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβάλλονται σε ορισμένες χώρες και ανταρτικές ομάδες.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσης τον Σισάκλι για συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία σε απάτη, και έξι ξεχωριστές περιπτώσεις απάτης σε σχέση με τις προσπάθειες για την αγορά των αεροσκαφών.

Το αστείο και τραγικό συνάμα, είναι ότι οι δυτικοί και ειδικά οι ΗΠΑ, κατηγορούν τους άλλους γι αυτά που κάνουν οι ίδιοι, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και έκταση, όπως συμβαίνει π.χ. στην περίπτωση της Συρίας! Πουλάνε όπλα οι ίδιοι ή οι χώρες-συνεργάτες του για να ανατρέπουν καθεστώτα και κυβερνήσεις κατά το δοκούν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.