Δορυφορικές φωτογραφίες στις οποίες αποδεικνύεται ότι οι ΗΠΑ έχουν καταπατήσει την αμερικανοσοβιετική συνθήκη INF του 1987 δημοσίευσε η Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα σε απάντηση των κατηγοριών των ΗΠΑ ότι η Ρωσία καταπάτησε την συγκεκριμένη συνθήκη με την ανάπτυξη του πυραύλου 9M729, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή και έχει, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, βεληνεκές μεγαλύτερο των 500 χλμ η Μόσχα δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες από τις υπο κατασκευή νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας Raytheon Corporation στο Tucson της Αριζόνα όπου σύμφωνα με τους Ρώσους πρόκειται να κατασκευαστούν νέοι πύραυλοι που αντίκειται στους όρους της Συνθήκης.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι η κατασκευή του νέου εργοστασίου ξεκίνησε το 2016 και περιλαμβάνει μία νέα παραγωγική εγκατάσταση η οποία θα προστεθεί στις τρείς υπάρχουσες, νέα μονάδα ηλεκτρισμού, υποδομή για την πραγματοποίηση δοκιμών, και ημιυπόγειες αποθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δορυφορική φωτογραφία από τις νέες αμερικανικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις λήφθηκε τις 3 Δεκεμβρίου του 2018 και δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη INF περιλαμβάνει την απαγόρευση ανάπτυξης και κατασκευής πυραύλων cruise και βαλλιστικών πυραύλων με εμβέλεια 500-5.500 χλμ. με δυνατότητα να φέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές.