ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ολάντ πιστεύει ότι είναι «αναπόφευκτη» η πτώση του καθεστώτος Άσαντ

Ο Ολάντ πιστεύει ότι είναι «αναπόφευκτη» η πτώση του καθεστώτος Άσαντ

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι η Γαλλία θα προσφέρει “όλη την απαραίτητη υποστήριξη” στην συριακή αντιπολίτευση υπό τον όρο ότι “η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να έχει θέση και θα αποκλειστεί από κάθε διαδικασία” στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, η χώρα του θα ενεργήσει σε όλους τους διεθνείς θεσμούς για την υποστήριξη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού και “επί τόπου θα προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη, υπό τον όρο πάντα ότι η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να έχει θέση και θα αποκλειστεί από κάθε διαδικασία”.

“Η πτώση του καθεστώτος είναι αναπόφευκτη και ως εκ τούτου έχουμε να προετοιμάσουμε την μετά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ εποχή με την αξίωση να μην αγνοηθεί καμία από τις κοινότητες που στηρίζουν την ενότητα του συριακού λαού και σκέφτομαι κυρίως τους χριστιανούς και τους αλαουίτες”, σημείωσε.

Ο Ολάντ υπογράμμισε επίσης ότι η Γαλλία θα διευκολύνει “όσο είναι δυνατό” την πολιτική μετάβαση στη Συρία.

“Η Γαλλία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον εθνικό συνασπισμό ως την μόνη νόμιμη αρχή που εκπροσωπεί σήμερα τον συριακό λαό”, υπενθύμισε, προσθέτοντας ότι “αυτός ο συνασπισμός οικοδομείται, ενισχύεται κάθε μέρα”.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011 που άρχισε η λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η οποία στρατιωτικοποιήθηκε σταδιακά στη συνέχεια.

Μεταξύ των ενόπλων ομάδων που πολεμούν κατά του συριακού καθεστώτος βρίσκονται και τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.