ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΟΗΕ: Άλλοι 100.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε ένα μήνα

ΟΗΕ: Άλλοι 100.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε ένα μήνα

Σήμερα, από τη Γενεύη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγων στις γειτονικές χώρες της Συρίας και στην βόρεια Αφρική αυξήθηκε κατά περισσότερους από 100.000 τον τελευταίο μήνα και ξεπερνάει πλέον τους 600.000.

Σύμφωνα με την Αρμοστεία, 612.134 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στις γειτονικές χώρες της Συρίας, έναντι 509.550 στις 11 Δεκεμβρίου.

“Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αύξηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Έιντριαν Έντουαρντς σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, σημειώνοντας ότι παρά τα μέτρα πρόληψης που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του χειμώνα “πολλοί πρόσφυγες που διαμένουν ή όχι σε καταυλισμούς βρίσκονται αντιμέτωποι με το κρύο και την υγρασία”.

Σύμφωνα πάντα με την Αρμοστεία, στην Ιορδανία βρίσκονται 176.600 Σύροι πρόσφυγες και η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί έως 280.000.

Ο Έντουαρντς υπογράμμισε ότι κατά την πρώτη εβδομάδα του 2013 σημειώθηκε “μεγάλη αύξηση των νέων αφίξεων στην Ιορδανία, όπου περισσότεροι από 1.100 Σύροι διασχίζουν τα σύνορα καθημερινά”. “Πολλοί από αυτούς έρχονται ξυπόλυτοι, με ρούχα μες την λάσπη και το χιόνι”, σημείωσε.

Ο ΟΗΕ αναμένει ότι ο αριθμός των Σύρων προσφύγων πρόκειται να φτάσει το 1,1 εκατομμύριο ως τον ερχόμενο Ιούνιο αν συνεχιστεί ο πόλεμος.

Παράλληλα η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή έκτακτης βοήθειας αξίας δέκα εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία που πλήττει την Μέση Ανατολή.

Τα πρώτα φορτία με τη βοήθεια αυτή, η οποία αποτελείται κυρίως από κουβέρτες, θα δρομολογηθούν ήδη από σήμερα στην Ιορδανία, δήλωσε στο επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ο υπουργός Οικονομικών Ιμπραχίμ αλ Άσαφ.

Το Ριάντ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο την χορήγηση βοήθειας 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της ενωμένης συριακής αντιπολίτευσης. Εξάλλου τον Ιούλιο περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές προς τους Σύρους είχαν συγκεντρωθεί στην Σαουδική Αραβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.