ΗΠΑ: 18 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από γρίπη

ΗΠΑ: 18 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από γρίπη

Από τον Δεκέμβριο, νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντιμέτωπες με μία φονική επιδημία γρίπης.

 Ήδη, 18 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν. «Φαίνεται πως είναι η χειρότερη περίοδος γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια» εκτιμά ο δρ ‘Αντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID), υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η περίοδος του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές. Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εξηγεί ο δρ Φόσι. «Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς. Είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης» προσθέτει ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.