ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Στρατό» από drone ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας

«Στρατό» από drone ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία «σμηνών από drones», στο πλαίσιο ενός σχεδίου που στοχεύει στην ενίσχυση του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας μετά το Brexit.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο Λονδίνο, ενώπιον του think tank RoyalUnited Services Institute (RUSI), ο Γκάβιν Ουίλιαμσον επισήμανε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ προσφέρει στη χώρα «την καλύτερη ευκαιρία εδώ και 50 χρόνια ώστε να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της» στη διεθνή σκηνή.

«Πρέπει να γίνουμε το έθνος προς το οποίο οι λαοί θα στρέφονται όταν ο κόσμος έχει ανάγκη από ηγεσία» υποστήριξε ο Ουίλιαμσον.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ένα σχέδιο επενδύσεων ύψους 7 εκατομμυρίων λιρών (8 εκατομμυρίων ευρώ) στα drones, με στόχο τη δημιουργία σμηνών «ικανών να ξεγελούν και να παρακάμπτουν την εχθρική αντιαεροπορική άμυνα». Τα drones θα είναι λειτουργικά «στο τέλος» του 2019.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την ανάπτυξη δύο νέων «πολυχρηστικών» στρατιωτικών πλοίων, που θα μπορούν να συμμετέχουν σε αποστολές «πολέμου ή υποστήριξης» και την ενίσχυση των δυνατοτήτων «εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων», με χρηματοδότηση ύψους 64 εκατομμυρίων λιρών (74 εκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, η ρητορική που χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η ιδέα ότι το να ανήκουμε στην ΕΕ μας επιβάλλει περιορισμούς είναι καθαρός παραλογισμός» δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Λέσλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην πραγματικότητα, οι οικονομικές ζημίες που προβλέπονται από το Brexit θα αποδυναμώσουν πολύ σύντομα τις ένοπλες δυνάμεις μας» τόνισε ο βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.