ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Τρεις μήνες διαδηλώσεων από τα «κίτρινα γιλέκα» – Νέες συγκεντρώνεις σήμερα

Γαλλία: Τρεις μήνες διαδηλώσεων από τα «κίτρινα γιλέκα»  – Νέες συγκεντρώνεις σήμερα

Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο Παρίσι, στο πάνω μέρος της λεωφόρου των Σανζ-Ελιζέ, ενώ άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην ανατολική Γαλλία, τρεις μήνες μετά την έναρξη αυτής της κοινωνικής αμφισβήτησης στη χώρα.

Γύρω στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί με ηρεμία στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πλατεία Ετουάλ στο πάνω μέρος των Σανζ-Ελιζέ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συγκέντρωση, η οποία επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διεξάγεται σε ήρεμη ατμόσφαιρα, παρά τα καπνογόνα και τα τραγούδια κατά του γάλλου προέδρου («Εμανουέλ Μακρόν, θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου»).

Στο Παρίσι, η κινητοποίηση θα διαρκέσει όλο το σαββατοκύριακο, καθώς αύριο, Κυριακή, κλείνουν ακριβώς τρεις μήνες από την αρχή της.

«Στις δύο αυτές ημέρες, δεν μπορουν να αποκλεισθούν ανεπίσημες συγκεντρώσεις και πορείες», προειδοποιεί η αστυνομία του Παρισιού.

Συγκέντρωση και σε άλλες πόλεις

Στην ανατολική Γαλλία, τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στις διασταυρώσεις υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πάντως η λαϊκή υποστήριξη στην κινητοποίηση μειώνεται: για πρώτη φορά, μια πλειοψηφία των Γάλλων (56%) επιθυμεί να σταματήσει η κινητοποίηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Στο Μπορντό και την Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και ενδέχεται να ακολουθήσουν πορείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες για σήμερα και σε άλλες γαλλικές πόλεις, ιδιαίτερα στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Νάντη και τη Λίλλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.