ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σενάριο Helios για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines (φώτο)

Σενάριο Helios για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines (φώτο)

Πιθανο θεωρεί το ενδεχόμενο να σημειώθηκε απότομη αποσυμπίεση στην καμπίνα του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε το 2014 ενώ πετούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, η συγγραφέας του « Έρευνες Αεροπορικών Δυστυχημάτων» (The Crash Detectives) Kριστίν Νεγκρόνι, μιλώντας στην Daily Star.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας και αρθρογράφος στην New York Times, κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου η οποία επέρχεται 15 λεπτά μετά την αποσυμπίεση της καμπίνας. Μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη πως η ανεπάρκεια οξυγόνου επιφέρει, ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες, οι επιβάτες και το πλήρωμα, κατά την Νεγκρόνι πιθανότατα ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί πριν την συντριβή.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Νεγκρόνι, ο πιλότος της πτήσης Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ κατά την ώρα που σημειώθηκε η αποσυμπίεση της καμπίνας βρισκόταν στην τουαλέτα. Κατά την συγγραφέα, η παραμονή του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, σημαίνει πως ίσως αυτός να ήταν ο μόνος άνθρωπος που διατήρησε τις αισθήσεις του περισσότερο από όλους τους άλλους εντός της ατράκτου, έχοντας πλήρη συνείδηση του τί συμβαίνει.

Οπως αναφέρει η Νεγκρόνι, ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμντουλ Χαμίλ επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εντούτοις δεν τα κατάφερε καθώς προοδευτικά κατεβλήθη από υποξία, δηλαδή σταμάτησαν οι εγκεφαλικές του δραστηριότητες λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι το αεροπλάνο πετούσε με τον αυτόματο πιλότο για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να προσκρούσει. Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής οι πιθανότητες, τόσο οι 227 επιβάτες όσο και το 12μελές πλήρωμα της πτήσης ΜΗ370, να είχαν επιζήσει μετά την συντριβή ήταν ελάχιστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.