Κούρδοι προς ΗΠΑ: «Μην πάρετε όλα τα στρατεύματά σας από τη Συρία – Πρέπει να νικήσουμε την ISIS»

Κούρδοι προς ΗΠΑ: «Μην πάρετε όλα τα στρατεύματά σας από τη Συρία – Πρέπει να νικήσουμε την ISIS»

Ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο Μαζλούμ Κομπάνι ζήτησε σήμερα την παραμονή στη Συρία 1.000 έως 1.500 δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού για να συνδράμουν στην μάχη ενάντια στην ISIS και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα, θα αναστείλουν τα σχέδια τους για μια πλήρη αποχώρηση.

Οι δηλώσεις του Κομπάνι έγιναν έπειτα από συνομιλίες που είχε με Αμερικανούς ανώτερους αξιωματικούς σε μια αεροπορική βάση στη βορειοανατολική Συρία και έδωσαν ίσως την ποιο περιεκτική εικόνα, μέχρι σήμερα, των αιτημάτων των SDF για μια μακροχρόνια στρατιωτική βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων που υπό τις ΗΠΑ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

«Θα θέλαμε να έχουμε αεροπορική κάλυψη, αεροπορική στήριξη και μια χερσαία δύναμη που θα συνεργάζεται μαζί μας», τόνισε ο Κομπάνι σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που ταξίδεψε με τους αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού σε μια αεροπορική βάση σε μια τοποθεσία στην βορειοανατολική Συρία, η οποία παρέμεινε μυστική.

Ο Κομπάνι τόνισε ότι υπήρξαν συζητήσεις για βοήθεια των SDF στη Συρία πιθανώς από Γάλλους και Βρετανούς στρατιώτες. Εντούτοις υπογράμμισε ότι επιθυμεί παράλληλα την παραμονή τουλάχιστον «μιας μικρής ομάδας Αμερικανικών δυνάμεων», που σήμερα αριθμούν περισσότερες από 2.000.

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κομπάνι, ότι συνεχίζει να εκτελεί την εντολή που έδωσε τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

«Σαφώς και κατανοούμε τι θα θέλανε από μας να κάνουμε, αλλά βεβαίως αυτός δεν είναι ο δρόμος το οποίο διανύουμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή», τόνισε ο Βότελ στους δημοσιογράφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση που του τέθηκε για συζητήσεις για συνέχιση παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, ο Βότελ απάντησε: «Η συζήτηση στην πραγματικότητα δεν αφορά για την παραμονή των δυνάμεων των ΗΠΑ εδώ. Εξετάσαμε ποιες δυνάμεις του συνασπισμού ενδεχομένως θα μπορούν να μείνουν εδώ», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.