ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βορειοκορεάτες πράκτορες απήγαγαν τη 17χρονη κόρη πρέσβη που αυτομόλησε – Την έστειλαν στη χώρα της

Βορειοκορεάτες πράκτορες απήγαγαν τη 17χρονη κόρη πρέσβη που αυτομόλησε – Την έστειλαν στη χώρα της

Η έφηβη κόρη Βορειοκορεάτη διπλωμάτη, ο οποίος αυτομόλησε πριν από τρεις μήνες, επαναπατρίστηκε διά της βίας, καθώς κάποιοι την άρπαξαν από δρόμο στη Ρώμη και την έστειλαν στη Βόρεια Κορέα.

Ο Γιο Σονγκ- γκιλ, ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία, εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο και εκτιμάται ότι αυτομόλησε, μαζί με τη σύζυγό του. Ομως, κατά τα φαινόμενα, η 17χρονη κόρη τους δεν πρόλαβε να το σκάσει μαζί τους.

Η έφηβη, που πήγαινε σχολείο στη Ρώμη, απήχθη από Βορειοκορεάτες πράκτορες και την έστειλαν πίσω στην Πιονγιάνγκ. Αυτά δήλωσε ο Τάε Γιονγκ-χο, πρώην αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο, ο οποίος επίσης αυτομόλησε, πριν από τρία χρόνια.

«Δεν ξέρω πόσα παιδιά είχε ο Γιο Σονγκ- γκιλ, αλλά αυτό που ήταν στην Ιταλία μεταφέρθηκε πίσω στη Βόρεια Κορέα. Ο Γιο δεν κατάφερε να πάει η κόρη του μαζί τους», δήλωσε ο Τάε Γιονγκ- χο, σύμφωνα με την Telegraph. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς. «Κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Παρακολουθούμε την υπόθεση στενά», δήλωσε ο Εντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

Ο Γιο Σονγκ- γκιλ πήγε στη Ρώμη το 2015 και ανέλαβε χρέη πρέσβη το 2017. Από τον Νοέμβριο έχουν χαθεί τα ίχνη του. Δεν είναι γνωστό γιατί επέλεξε να αυτομολήσει. Η Βόρεια Κορέα λαμβάνει ισχυρά μέτρα προκειμένου να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις και δίνει άδεια για ταξίδια στο εξωτερικό μόνο σε πολίτες που θεωρείται ότι είναι πιστοί στο καθεστώς, σημειώνει η Telegraph. Οι ιταλικές αρχές αρνούνται να επιβεβαιώσουν αν έχει ζητήσει άσυλο. Τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης είναι υπό ιταλική προστασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τάε Γιονγκ- χο εγκατέλειψε τη θέση του αναπληρωτή πρέσβη στο Λονδίνο το 2016, αγνοώντας εντολή να επιστρέψει στην πατρίδα του, επειδή ήθελε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Αργότερα, η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να τον κατηγορήσει ότι αυτομόλησε για να αποφύγει την τιμωρία για τη διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.