Ιράκ: Πιθανή απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Οικονομικών

Ιράκ: Πιθανή απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Οικονομικών

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του υπουργού Οικονομικών του Ιράκ Ραφάιε αλ-Εσάουι, από δρόμο δυτικά της Βαγδάτης μετά από μια συνάντηση, τραυματίζοντας δύο από τους φρουρούς του, ανέφερε το γραφείο του και πηγές ασφαλείας.

Δεν είναι σαφές αν ο Εσάουι ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης. Ο σουνίτης υπουργός έχει εμπλακεί σε μία κρίση που προκάλεσε διαμαρτυρίες στις σουνιτικές περιοχές και δοκιμάζει τη συνοχή της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

«Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στην αυτοκινητοπομπή. Το αυτοκίνητό του δεν χτυπήθηκε και είναι σώος, αλλά δύο φρουροί τραυματίστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Εσάουι. Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν πως η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από βολιδοφόρο βλήμα, αλλά είπαν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Χιλιάδες σουνίτες μουσουλμάνοι κατεβαίνουν στους δρόμους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης του Μάλικι. Οι διαμαρτυρίες προκαλούν ανησυχίες ότι το Ιράκ θα μπορούσε να βυθιστεί πάλι στη σεχταριστική αντιπαράθεση του πρόσφατου παρελθόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.