ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σκωτία: Εντοπίστηκαν περίπου 370 ρωγμές σε πυρηνικό αντιδραστήρα (βίντεο)

Σκωτία: Εντοπίστηκαν περίπου 370 ρωγμές σε πυρηνικό αντιδραστήρα (βίντεο)

Εκτεταμένοι έλεγχοι αναμένεται να διενεργηθούν σε πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σκωτία, μετά από εκατοντάδες ρωγμές που εντοπίστηκαν.

Εκατοντάδες μικρές ρωγμές βρέθηκαν στον αντιδραστήρα Νο 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο Hunterston B στο Βόρειο Αϊρσάιρ της Σκωτίας μερικές από τις οποίες υπερβαίνουν τα δύο χιλιοστά σε πλάτος.

Περίπου 370 μικρές ρωγμές εντοπίστηκαν στον αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Hunterston B στο Βόρειο Αϊρσάιρ που βρίσκεται στη Σκωτία.

Η γαλλική εταιρεία εκμετάλλευσης EDF διαβεβαίωσε ότι ο σχηματισμός μικρών ρωγμών στους αντιδραστήρες πυρηνικών σταθμών είναι κάτι φυσιολογικό.
Ωστόσο, το γεγονός ότι υπήρχαν 370 τέτοιες ρωγμές της ανάγκασε τους αρμόδιους να κάνουν έναν ειδικότερο έλεγχο.

Ως αποτέλεσμα, ο αντιδραστήρας Νο 3 στο εργοστάσιο θα κλείσει για σχολαστική επιθεώρηση.

Εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας δήλωσαν ότι οι ρωγμές δεν επηρεάζουν την ικανότητα του πυρηνικού σταθμού στη
Σκωτία να λειτουργεί και δεν αποτελεί κίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας δίνει φως σε περίπου 1,8 εκατομμύρια σπίτια στη Σκωτία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.