ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι της ISIS επιμένουν: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις και μετά την πτώση της Μπαγούζ

Οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι της ISIS επιμένουν:  Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις και μετά την πτώση της Μπαγούζ

Εκπρόσωπος της ISIS διαμήνυσε σήμερα ότι η εκτόπιση “των αδύναμων και των φτωχών” από την Μπαγούζ της Συρίας, τον τελευταίο θύλακα της εξτρεμιστικής οργάνωσης, δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τους τζιχαντιστές.

“Πιστεύετε ότι η εκτόπιση των αδύναμων και των φτωχών από την Μπαγούζ θα αποδυναμώσει την ISIS; Όχι” λέει ο Άμπι αλ Χάσαν αλ Μουχάτζερ σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το Al Furqan, ένα προπαγανδιστικό όργανο που συνδέεται με την ISIS.

Η ήττα των τζιχαντιστών στην Μπαγούζ θα σημάνει και το τέλος του ελέγχου του σε κατοικημένες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, τις οποίες είχε καταλάβει το 2014. Ωστόσο, τοπικοί και Δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η οργάνωση παραμένει απειλή για την περιοχή.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που μάχεται την ISIS με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, προσπαθούν να ανακαταλάβουν αυτόν τον τελευταίο θύλακα στην ανατολική Συρία. Όμως η παρουσία πολλών αμάχων –κυρίως των οικογενειών των ξένων τζιχαντιστών– καθυστερεί τις επιχειρήσεις. Αρκετές χιλιάδες πάντως έχουν ήδη φύγει από την περιοχή και έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς εκτοπισμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιχειρήσεις των Κούρδων και Αράβων μαχητών δυσχεραίνονται επίσης από την αντίσταση των τζιχαντιστών οι οποίοι κρύβονται σε υπόγειες σήραγγες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.