ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απομάκρυνση των Αλγερινών στρατευμάτων ζητούν οι όμηροι ώστε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις

Απομάκρυνση των Αλγερινών στρατευμάτων ζητούν οι όμηροι ώστε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις

Ένας Βρετανός, ένας Ιρλανδός και ένας Ιάπωνας, τρεις από τους 41 δυτικούς ομήρους στην Αλγερία, απηύθυναν έκκληση μέσω του αλ Τζαζίρα να απομακρυνθούν τα αλγερινά στρατεύματα γύρω από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι τρεις άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το τηλεοπτικό δίκτυο–δεν προβλήθηκαν εικόνες–και ο ένας μετά τον άλλο επέμειναν να απομακρυνθούν τα στρατεύματα, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί οι όμηροι και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Τα λόγια των τριών ομήρων μεταφράζονταν ταυτόχρονα στα αραβικά.

Αμέσως μετά ένας από τους απαγωγείς, με το ψευδώνυμο Αμπού αλ-Μπαράα δήλωσε: “Ζητάμε την απομάκρυνση του αλγερινού στρατού για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις” Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ προς τις εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας έναν ιάπωνα όμηρο.

Ο Αμπού αλ-Μπαράα τόνισε πως ο αριθμός των ομήρων είναι “περίπου 40” και προέρχονται από περίπου δέκα χώρες: Νορβηγία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ρουμανία, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Ιαπωνία και Γερμανία.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως δεν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία Γάλλων ανάμεσα στους ομήρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.